Oradea: Sinagoga Ortodoxă de pe strada Primăriei va găzdui Muzeul Evreilor Reviewed by CD on . În cadrul conferinței de presă de azi, 25 iulie 2017, primarul Ilie Bolojan a prezentat stadiul proiectului de reabilitare a Sinagogii Ortodoxe "Aachvas Rein" d În cadrul conferinței de presă de azi, 25 iulie 2017, primarul Ilie Bolojan a prezentat stadiul proiectului de reabilitare a Sinagogii Ortodoxe "Aachvas Rein" d Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea: Sinagoga Ortodoxă de pe strada Primăriei va găzdui Muzeul Evreilor

Oradea: Sinagoga Ortodoxă de pe strada Primăriei va găzdui Muzeul Evreilor

Oradea: Sinagoga Ortodoxă de pe strada Primăriei va găzdui Muzeul Evreilor

În cadrul conferinței de presă de azi, 25 iulie 2017, primarul Ilie Bolojan a prezentat stadiul proiectului de reabilitare a Sinagogii Ortodoxe „Aachvas Rein” de pe str. Primăriei nr. 24.

Indicatorii tehnico-economici privind realizarea obiectivului „Conservare şi restaurare Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein, continuare lucrări autorizate cu A.C nr. 967/2013 – Reabilitare clădire, împrejmuire și reconversie în spațiu muzeal” au fost aprobați în ședința Consiliului Local de astăzi.

Valoarea estimată a investiției este de 439.440 lei + TVA.

„La acest proiect vom acționa în două etape: prima cuprinde lucrările la fațadă, lucrări interioare, tencuieli și finisaje, iar cea de-a doua etapă va consta în amenajarea muzeală, respectiv în achiziția mobilierului și a obiectelor muzeale. Scopul nostru este ca pe 9 octombrie 2018, de Ziua Holocaustului, înainte de Ziua Orașului Oradea, să deschidem acest Muzeu al Evreilor”, a spus primarul Ilie Bolojan.

În realizarea planului expozițional, dar și în achiziția obiectelor care vor fi expuse în spațiul Sinagogii „Aachvas Rein”, comunitatea evreilor va avea un rol important prin atragerea de parteneri și instituții muzeale din străinătate.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus