Oradea: S-a semnat contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiții, cu o valoare de 21 milioane euro Reviewed by CD on . Primarul Ilie Bolojan a semnat azi, 20 decembrie 2017, contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (B.E.I.), în vederea cofinanţării unor proiecte d Primarul Ilie Bolojan a semnat azi, 20 decembrie 2017, contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (B.E.I.), în vederea cofinanţării unor proiecte d Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea: S-a semnat contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiții, cu o valoare de 21 milioane euro

Oradea: S-a semnat contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiții, cu o valoare de 21 milioane euro

Oradea: S-a semnat contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiții, cu o valoare de 21 milioane euro

Primarul Ilie Bolojan a semnat azi, 20 decembrie 2017, contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (B.E.I.), în vederea cofinanţării unor proiecte din fonduri europene.

Contractul a fost semnat și de membrii delegației B.E.I.: d-na Adela Ioana Florescu, d-na Anca Ocroteală și dl. Dietmar Dumlich.

Din partea Primăriei Oradea au participat mai mulți specialiști ai Direcției economice: Eduard Florea – director economic, Nadia Haş – director adjunct, Cosima Secara – şef Serviciu Evidenţa Patrimoniului – Datorie Publică.

Valoarea creditului de împrumut este de 21 milioane euro, maturitatea contractului fiind de 22 de ani. Dintre aceștia, 4 ani sunt de grație – interval în care nu se plătește decât dobânda, iar 18 ani reprezintă termenul de rambursare a datoriei.

Contractul de finanțare este unul foarte avantajos, cu o marjă a dobânzii de 0,328%/an la care se adaugă rata Euribor la 6 luni, momentan negativă.

O altă clauză avantajoasă a contractului prevede utilizarea flexibilă a creditului. În cadrul portofoliului de proiecte sumele pot fi transferate de la un proiect la altul sau chiar pot fi incluse proiecte noi spre finanțare, cu condiția ca proiectul respectiv să facă parte din domeniile eligibile prevăzute în contractul cu B.E.I.

Domeniile eligibile pentru care se acordă această finanțare sunt: dezvoltarea spațiilor urbane/reînoirea spațiilor urbane, eficiență energetică, domeniul energiei regenerabile, al infrastructurii de transport, dar și valorificarea energiei geotermale.

„Banii vor putea fi folosiți pentru proiectele importante care vizează dezvoltarea orașului în anii următori. Clauzele contractului de credit ne permit să modificăm lista proiectelor în funcție de oportunitățile de finanțare din fondurile europene”, a spus Eduard Florea – directorul economic al Primăriei Oradea.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus