Oradea: Prima ediție a Târgului de Paște (Piața Unirii, 7-17 aprilie) Reviewed by CD on . Sărbătorile Pascale aduc la Oradea prima ediție a Târgului de Paște în Piața Unirii, în perioada 7-17 aprilie. Atent amenajată, Piața Unirii va deveni punct de Sărbătorile Pascale aduc la Oradea prima ediție a Târgului de Paște în Piața Unirii, în perioada 7-17 aprilie. Atent amenajată, Piața Unirii va deveni punct de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea: Prima ediție a Târgului de Paște (Piața Unirii, 7-17 aprilie)

Oradea: Prima ediție a Târgului de Paște (Piața Unirii, 7-17 aprilie)

Oradea: Prima ediție a Târgului de Paște (Piața Unirii, 7-17 aprilie)

Sărbătorile Pascale aduc la Oradea prima ediție a Târgului de Paște în Piața Unirii, în perioada 7-17 aprilie. Atent amenajată, Piața Unirii va deveni punct de atracție nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Piața va fi decorată în spiritul acestei sărbători, astfel încât să celebreze și sosirea primăverii.
Continuând o tradiție a evenimentelor de acest gen, Oradea face pași vizibili în completarea ofertei sale ca destinație turistică și de relaxare, prin organizarea de evenimente în perioadele în care sunt sărbători legale și în care există șanse foarte mari ca orașul să devină o destinație de „city break”. În acest fel, Oradea se aliniază altor oraşe din ţară, ca Sibiu, Brașov și București, în intenția de a marca Sărbătorile Pascale și de a aduce primăvara în sufletele vizitatorilor.
Târgul de Paște Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în Piața Unirii, în perioada 7-17 aprilie 2017.
ACTIVITĂȚI
Piața Unirii va reprezenta în acest an punctul de atracție al Sărbătorilor Pascale, atât prin înfățișare, cât și prin activități. Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vizitatorii vor putea admira decorurile gigant în mijlocul celor 15 de căsuțe de lemn.
Cei mici se pot bucura realizând decorațiuni în cadrul celor două ateliere de creație, aranjamente florale și picturi pe produse ceramice.
În „Săptămâna Mare” premergătoare Sărbătorilor Pascale, mai exact marți 11 aprilie 2017, la o oră care va fi anunțată ulterior, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă, realizat de 65 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia. Motivul organizării unei astfel de manifestații este de a evoca esența acestei Sărbători si de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia. Simbolul Sărbătorii Pascale este același pentru fiecare creștin și ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paștele.
PRODUSE
Pentru a intra în atmosfera Sărbătorilor Pascale, ne dorim ca ocupanții celor 15 căsuțe să expună produse specifice sezonului, de la flori până la suveniruri handmade.
Această ediție va pune foarte mare accent pe produsele tradiționale și pe produsele lucrate de mână de către artiștii locali. Prin această inițiativă ne dorim să sprijinim cele două categorii. Ne dorim ca tradițiile de Paște să fie prezente prin meșteri populari, de la olărit până la tesătorie sau ouă încondeiate.
Invităm producătorii locali să își depună dosarul pentru licitația lansată pe site-ul oradea.ro, secțiunea Licitații. De anul acesta, prin Hotărâre de Consiliu Local, producătorii și meșteșugarii care dețin autorizație conform legii beneficiază de o reducere de 30% din tariful de închiriere al căsuței.
SPECIALITĂȚI CULINARE
Invităm atât restaurante sau localuri din Oradea, cât și alți posibili ofertanți să participe la licitația publică pentru ocuparea celor 4 locații de street food (clătite, patiserie, gogoși, plăcinte etc.)
AMENAJAREA LOCAȚIEI
Amenajarea Pieței Unirii va fi una desprinsă din poveștile tradiționale ale iepurașului, prin decoruri gigant, colarate vesel, pentru a atrage vizitatorii în poveștile lor. Decorurile sunt oferite de compania locală Justin’s design, care și anul trecut a decorat Parcul 1 Decembrie și Cetatea Oradea.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus