Oradea are primul incubator de afaceri, realizat din fonduri europene Reviewed by CD on . Primăria Oradea are primul incubator de afaceri, denumit „Cresc Oradea Mare", care va găzdui 15 firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru Primăria Oradea are primul incubator de afaceri, denumit „Cresc Oradea Mare", care va găzdui 15 firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru Rating: 0
Ești aici: Acasă » Economie»Oradea are primul incubator de afaceri, realizat din fonduri europene

Oradea are primul incubator de afaceri, realizat din fonduri europene

Oradea are primul incubator de afaceri, realizat din fonduri europene

Primăria Oradea are primul incubator de afaceri, denumit „Cresc Oradea Mare”, care va găzdui 15 firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie, dar şi alte domenii creative, acesta fiind finalizat 100%. Municipalitatea orădeană își dorește astfel să sprijine firmele nou înființate și pe cele cu un istoric scurt de funcționare – maxim 2 ani, prin servicii suport în afaceri.

În acest mod, antreprenorii care au intrat recent pe piață vor fi ajutați să facă față mediului concurențial și să supraviețuiască pe termen lung, ajungând la un nivel de stabilitate și autonomie care să le permită funcționarea pe cont propriu. Incubatorul va funcționa în clădirea fostului spital de neurologie din str. Louis Pasteur, imobil care a fost reabilitat și pus în valoare, având o suprafață de 2.200mp, aflat fiind în proprietatea municipiului Oradea.

Lucrările de reabilitare și de amenajare interioară au o valoare de 11.974.433,27 lei (fără TVA), fiind executate de către SC Conpila SRL (lider de asociere) și Inselma SRL (asociat).

În interior a fost amenajat spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training. În plus, au fost prevăzute dotări necesare pentru buna desfășurare a activităților, clădirea urmând să fie dotată cu mobilier, echipamente IT, infrastructură pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele și echipamente specifice activităților din domeniul creativ. Contractul de achiziție a dotărilor necesare este în derulare și are o valoare de 4.274.424,07, TVA inclus.

Participanții selectați în urma celor trei sesiuni vor fi găzduiți în Incubatorul de Afaceri pe o perioadă determinată de timp (ciclul de incubare), interval în care beneficiază de suport, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus