Municipiul Oradea are cel mai mare buget de investiții din ultimii ani Reviewed by CD on . Consilierii locali au votat joi, 30 martie, unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi - proiectul de buget al municipiului Oradea pe anul 201 Consilierii locali au votat joi, 30 martie, unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi - proiectul de buget al municipiului Oradea pe anul 201 Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Municipiul Oradea are cel mai mare buget de investiții din ultimii ani

Municipiul Oradea are cel mai mare buget de investiții din ultimii ani

Municipiul Oradea are cel mai mare buget de investiții din ultimii ani

Consilierii locali au votat joi, 30 martie, unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi – proiectul de buget al municipiului Oradea pe anul 2017.

Referitor la caracteristicile principale acestui buget, primarul Ilie Bolojan a detaliat în conferința de presă de marţi, 29 martie: „Avem cel mai mare buget de investiții din ultimii ani. Vorbim de o sumă de aproximativ 27 milioane de euro, o parte de cca 10 milioane de euro care provin dintr-un excedent de anul trecut, iar altă parte din creșterea veniturilor orașului. Trebuie avut în vedere că, în anii anteriori, Oradea avea bugete de investiții care se situau undeva în jurul valorii de 10-13 milioane de euro. Datorită creșterii salariilor și creșterii numărului de angajați din Oradea, impozitul pe venitul global, pe salarii, impozitul care este colectat de către municipiul Oradea a crescut cu 10%, adică cu 3 milioane de euro. Prin urmare, doar din această sursă de venit avem o creștere importantă, care reprezintă de fapt contravaloarea unor lucrări importante care urmează să se facă pentru oraș.”

Bugetul orașului se va duce către o serie de lucrări importante, o parte dintre acestea fiind deja în curs, altă parte urmând să înceapă anul acesta. Astfel, vor fi continuate lucrările la parcarea din strada Independenței, vor începe lucrările la parcarea situată pe amplasamentul de la Voința, va începe a III-a etapă de amenajare a Parcului Salca – unde se va avea în vedere amenajarea unei zone pentru practicarea sportului în perimetrul cuprins între Centrul Comercial Lotus și Parcul Salca I și Parcul Salca II (terenuri de fotbal, baschet și tenis).

O sumă importantă din buget va fi destinată reabilitării fațadelor clădirilor din centrul istoric. Totodată, vor începe lucrările de extindere a liniei de tramvai atât în zona girației Decebal – Calea Aradului, dar și pe malul stâng al Pârâului Peța, în spatele magazinului Auchan.

De asemenea, vor continua lucrările la drumul expres dinspre girația de la Real (Episcopia) și vor începe lucrările la Podul Centenarului – în aval de Primăria Oradea. Totodată, în oraș vor avea loc o serie de lucrări de extindere de utilități atât în zonele în care orașul se dezvoltă, cum e zona Ceyrat de exemplu, cât și în cartierele vechi. Lucrările vor viza rețelele de apă, de canalizare, cât şi reabilitarea rețelelor de termoficare. În anul 2017 vor fi asfaltate toate străzile din Cartierul Episcopia, iar apoi vor urma lucrări importante de extindere a spațiilor pietonale de pe strada Vasile Alecsandri, reabilitarea Pieței Ferdinand, extinderea trotuarului de la Magazinul Crișul.

Primarul Ilie Bolojan a completat: „Bugetul de investiții a fost susținut prin măsurile pe care le-am luat la început de an, de a compensa deficitul creat de măsurile guvernamentale, dar și prin măsuri luate împreună cu instituțiile din subordinea Consiliului Local. De exemplu, Administrația Domeniului Pubșlic nu mai primește din acest an, nicio subvenție de la primărie, ea susținându-și astfel toate activitățile, începând de la cimitir, piețe, inclusiv Aquaparkul Nymphaea, din resurse proprii.”

De menționat că, din totalul bugetului, cam 10% va merge în zona de sănătate, în rest banii pentru ONG-uri vor rămâne la nivelul anului trecut, la fel împărțirea banilor către culte va urma linia din anii trecuți, iar fondurile pentru evenimente vor respecta proporția etnică.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus