Monica Macovei: “Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014” Reviewed by CD on . Rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova sunt ”foarte bune” în opinia eurodeputatei Monica Macovei. Fostul candidat la președinția României, Ma Rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova sunt ”foarte bune” în opinia eurodeputatei Monica Macovei. Fostul candidat la președinția României, Ma Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Monica Macovei: “Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014”

Monica Macovei: “Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014”

Monica Macovei: “Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014”

Rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova sunt ”foarte bune” în opinia eurodeputatei Monica Macovei. Fostul candidat la președinția României, Macovei a spus pentru Transilvania-tv.ro, că rezultatele sunt „foarte bune, având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în perioada anterioară”, asta, deși ”socialiștii” au obținut cel mai mare număr de voturi. Europarlamentara menționează că formațiunile de Dreapta – pro-europene – vor forma coaliția de guvernare (PLDM, PL, PD) pentru că împreună au obținut 54 de mandate; ”oricum, pentru a guverna este suficient să ai 50+1 din mandate”. ”Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) au obţinut 54 de mandate în Parlamentul Republicii Moldova. Socialiştii şi comuniştii au primit 47 de mandate”.
În opinia acesteia, este foarte important că au câştigat pro-europenii, pentru că ”era un moment de răscruce pentru Republica Moldova, aşa cum a fost şi pentru România”. ”Cetățenii Republicii Moldova au făcut o alegere europeană clară. Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul” a apreciat Macovei.
Europarlamentara Monica Macovei, fost președinte al delegației UE-Moldova, și-a exprimat astăzi, 1 decembrie 2014, bucuria și satisfacția că drumul european a învins la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 în Republica Moldova. “Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014”, a declarat cu mândrie Monica Macovei. „Vreau să îi felicit pe prietenii noștri din Republica Moldova pentru rezultatul deosebit în aceste alegeri: au ales Europa, care vine cu valori și drepturi pe lângă bani pentru dezvoltare și reforme. Câștigarea alegerilor de partidele din Coaliția pentru Integrare Europeană este în același timp o înfrângere zdrobitoare pentru partidele pro-rusești. Amenințările, șantajul și sancțiunile economice ale Federației Ruse nu i-au oprit pe oameni să voteze pentru democrație, stat de drept și libertate”, a declarat ea, care a adăugat că “oamenii liberi și curajoși au menținut Republica Moldova pe drumul drept al democrației și au dat peste cap planurile Federației Ruse”.
Monica Macovei i-a felicitat pe toți moldovenii care locuiesc, muncesc sau studiază în Diaspora, pentru că o ancorare mai puternică în UE va fi de asemenea benefică pentru ei, iar aplicarea Acordului de Asociere cu UE va aduce si creștere economică și noi locuri de muncă. „Pentru a răspunde puternicei dorințe arătate de cetățenii moldoveni, noul Parlament și noul Guvern trebuie să continue îmbunătățirea procesului de integrare cu UE, pentru a obține pentru Republica Moldova statutul de candidat și apoi calitatea de membru deplin. Pentru a face asta este nevoie de o reformă viguroasă a administrației publice și o luptă curajoasă și determinată împotrivă crimei organizate și a corupției” , a mai afirmat Macovei.

Andreea POCOL

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus