Dobre: Moldovenii pro-europeni, apreciază Germania; Iohannis a fost pe post de transfer de imagine pentru Vlad Filat! Reviewed by CD on . Vicepreședintele ACL Diaspora, Crina Dobre, susține că după ce s-au încheiat alegerile parlamentare din Republica Moldova, partidele pro-europene au obținut o m Vicepreședintele ACL Diaspora, Crina Dobre, susține că după ce s-au încheiat alegerile parlamentare din Republica Moldova, partidele pro-europene au obținut o m Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Dobre: Moldovenii pro-europeni, apreciază Germania; Iohannis a fost pe post de transfer de imagine pentru Vlad Filat!

Dobre: Moldovenii pro-europeni, apreciază Germania; Iohannis a fost pe post de transfer de imagine pentru Vlad Filat!

Dobre: Moldovenii pro-europeni, apreciază Germania; Iohannis a fost pe post de transfer de imagine pentru Vlad Filat!

Vicepreședintele ACL Diaspora, Crina Dobre, susține că după ce s-au încheiat alegerile parlamentare din Republica Moldova, partidele pro-europene au obținut o mână de mandate în plus, iar partidul declarat pro-rus şi anti-Bucureşti, anti-Bruxelles, anti-SUA a câştigat nemăsurat de mult! Ea este de părere că moldovenii din Diaspora, au votat pro-Europa ”Toti!!! Știu, nu cred! Numai cei angajați în Rusia au votat cu socialiștii lui Dodon, pentru că muncesc acolo. Au salarii între 900 și 1500 de euro. Coada de la Moscova a votat pro-Rusia, iar Chișinăul a votat pro-Europa” a declarat Dobre.
Reprezentanta ACL a comentat pentru Transilvania-tv.ro, menționând că, vorbim despre o democrație în plină evoluție, despre un efort susținut şi uneori prea costisitor al României care a decis să-şi ajute frații să păşească pe drumul european, conştientă fiind că se înhamă la o misiune extrem de dificilă! ”Moldovenii au trăit sub pulpana Rusiei prea mult pentru a-şi putea schimba direcția dintr-o dată! Le este frică! Mama Rusie încă le dă de mâncare ca unor copii, iar mama Europă e un teritoriu vast, liber, unde pentru a mânca trebuie să munceşti!” a comentat ea.
Dobre a explicat că în fiecare popor asuprit din lume, s-au împărțit credințele şi speranțele, în funcție de puterea caracterelor. ”Temerarii şi curajoşii au profitat de absolut orice oportunitate primita din partea României, şi-au făcut acte şi şi-au luat viața în propriile mâini, luând drumul pribegiei şi muncind prin lume pentru ei şi copiii lor. Cei mai slabi de înger şi obişnuiți cu traiul zilnic au rămas tributari vechiului sistem, aşteptând să aibă grijă de ei marea putere rusă, fără să fie deranjați de lipsa unor drepturi a căror necesitate oricum nu o conştientizează. Şi, asta, nu pentru că sunt oameni răi, ci pentru că sunt oameni fără pretenții pentru viitor, fără idealuri mărețe în viață, oameni a căror existență se desfăşoară pe primele două trepte ale piramidei lui Maslow. Ce poți să le faci, să-i obligi să-şi dorească evoluția? Nu!” a tunat aceasta.
În opinia ei, poți să lucrezi cu ceilalți, cu cei care işi doresc să trăiască o viată plină de oportunități din care ei să-şi aleagă drumul! ”Şi asta au făcut românii pentru frații lor moldoveni: le-au dat undița să pescuiască singuri!” a precizat Crina Dobre.
Vicepreședinta ACL Diaspora, spune că rezultatele alegerilor din Republica Moldova sunt revoluționare, chiar dacă par firave. ”S-a deschis calea! Moldovenii pro-europeni pot munci pentru țara lor fără frica, iar acesta este cel mai important rezultat pe care l-au obținut! Să nu uităm că suntem de-un sânge! Cum noi am ştiut să dăm unei lumi întregi proba înțelegerii corecte a democrației, aşa vor ştii şi frații noştri din Moldova! Şi, când şi dacă va veni vremea, ne vom uni! Dacă nu, tot frați ne vom chema, indiferent de Statele în care trăim!” a estimat lidera ACL Diaspora.
Întrebată dacă a avut o influență asupra votului faptul că înainte cu două zile de alegeri a fost prezent în Chișinău președintele ales Klaus Iohannis, ea a răspuns afirmativ. ”Da, mult! Și Răzvan Ungureanu are o influență deosebită la Chișinău, ca fost șef SIE. În plus, senatorul Viorel Badea a stat acolo o lună întreagă din partea ACL (…); au lucrat cot la cot cu Filat, cu Fundația Adenauer și cu Universitățile, a fost muncă multă, dar a meritat. Iohannis a influențat votul în Chișinău la nivel de imagine. Moldovenii pro-europeni, apreciază Germania; Iohannis a fost pe post de transfer de imagine pentru Vlad Filat” a adăugat Dobre.

Andreea POCOL

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus