Locuințe și centre de servicii pentru angajații care lucrează în parcurile industriale din Oradea Reviewed by CD on . Delia Ungur, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), a prezentat într-o conferință de presă, proiectele majore care vor fi abordate anul viitor Delia Ungur, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), a prezentat într-o conferință de presă, proiectele majore care vor fi abordate anul viitor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Locuințe și centre de servicii pentru angajații care lucrează în parcurile industriale din Oradea

Locuințe și centre de servicii pentru angajații care lucrează în parcurile industriale din Oradea

Locuințe și centre de servicii pentru angajații care lucrează în parcurile industriale din Oradea

Delia Ungur, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), a prezentat într-o conferință de presă, proiectele majore care vor fi abordate anul viitor de către agenţie.

Astfel, Delia Ungur a anunțat că ADLO, societatea care administrează parcurile industriale din oraș, va construi două centre de servicii în parcurile industriale I și II și un ansamblu de locuințe în apropierea platformelor industriale pentru angajații care lucrează în aceste zone.

Delia Ungur a explicat că aceste proiecte sunt necesare deoarece parcurile industriale asigură locuri de muncă unui număr foarte mare de persoane, care au nevoie de anumite servicii pentru derularea activității în condiții bune. În urma consultării cu firmele din Parcurile Industriale, s-a ajuns la concluzia că în Parcurile Industriale ar fi nevoie de centre de servicii care vor avea magazin alimentar, creșă, grădiniță, agenții de bănci și bancomate, ghișee de poștă și curierat, sală de fitness și alte servicii care vor fi solicitate de companii. ADLO a chestionat companiile mari din Parcul Industrial I de pe Calea Borșului și toate au fost de acord cu amenajarea unui centru de servicii în interiorul parcului. În prezent, agenţia caută un dezvoltator care să construiască aceste centre.

Terenurile pentru cele două centre de servicii au fost deja identificate, terenul din Parcul Industrial I având o suprafață de 8249 metri pătrați (în spatele companiei Faist Mekatronic), iar cel din Parcul Industrial II o suprafață de 7417 metri pătrați (lângă compania Internationale Turen Manufaktur).

Centrul de servicii din Parcul Industrial I urmează să fie realizat până la sfârșitul anului viitor, iar Centrul de servicii din Parcul Industrial II, care va deservi și cetățenii din cartierul Grigorescu, în anul 2018.

Totodată, Delia Ungur a anunțat că există o nevoie foarte mare pentru realizarea ansamblului de locuințe pentru angajații din parcurile industriale, care de asemenea va fi construit în apropierea platformelor industriale. De aceste locuințe vor putea beneficia angajații navetiști. În prezent, ADLO este în căutarea unui teren pentru această construcție. Pentru început vor să construiască 150 de locuințe, care vor ajuta tinerii să „ia startul” în viață.

Conform detaliilor oferite de directorul Delia Ungur, în prezent, în parcurile industriale din Oradea își desfășoară activitatea peste 3600 de angajați, iar valoarea investițiilor asumate de cele 74 de companii este de aproximativ 275 de milioane de euro. Anul acesta au fost semnate 14 contracte cu 14 companii care si-au asumat investitii in valoare de 39 de milioane de euro. Cele mai mari sunt investițiile companiilor ADEPLAST din Parcul Industrial III (15 milioane de euro) și EBERSPACHER din Parcul Industrial I (14 milioane de euro).

De asemenea, pe parcursul anului 2016 Agenția de Dezvoltare Locală Oradea a fost vizitată de 17 companii din țări precum Danemarca, Germania, Italia, Turcia, Canada, Franța sau SUA, care sunt interesate să-și dezvolte afacerile în parcurile industriale din Oradea.

„Una dintre cele mai mari realizări ale Agenției de Dezvoltare Locală Oradea în anul 2016 este obținerea licenței de distribuție a energiei electrice în parcurile industriale din oraș. Acest lucru dă dreptul societății administrator să presteze rezidenților serviciul de distribuție al energiei electrice la un tarif reglementat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Asta înseamnă venituri suplimentare realizate de ADLO din activitatea menționată. Săptâmâna viitoare vom depune documentația necesară pentru aprobarea tarifului de distribuție, estimăm că astfel vom obține un venit de aproximativ 15 mii de euro/lună în funcție de consumul lunar”, a declarat dna Delia Ungur.
– See more at: http://oradea.ro/stiri-oradea/ansamblu-de-locuin-539-e-si-centre-de-servicii-pentru-angaja-539-ii-care-lucreaza-in-parcurile-industriale-din-oradea#sthash.dNqEhZpJ.dpuf

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus