Gheorghe Ialomițianu: Victor Ponta are de acoperit minim 10 miliarde și nu știu de unde le va scoate! Reviewed by CD on . Gheorghe Ialomițianu deputat PD-L de Brașov și fost ministru de Finanțe în Guvernul Boc nu pare a fi încântat ca noul PNL să intre la guvernare în perioada imed Gheorghe Ialomițianu deputat PD-L de Brașov și fost ministru de Finanțe în Guvernul Boc nu pare a fi încântat ca noul PNL să intre la guvernare în perioada imed Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Gheorghe Ialomițianu: Victor Ponta are de acoperit minim 10 miliarde și nu știu de unde le va scoate!

Gheorghe Ialomițianu: Victor Ponta are de acoperit minim 10 miliarde și nu știu de unde le va scoate!

Gheorghe Ialomițianu: Victor Ponta are de acoperit minim 10 miliarde și nu știu de unde le va scoate!

Gheorghe Ialomițianu deputat PD-L de Brașov și fost ministru de Finanțe în Guvernul Boc nu pare a fi încântat ca noul PNL să intre la guvernare în perioada imediat următoare. Însă, în eventualitatea unei moțiuni de cenzură în care actualul Cabinet va cădea ori Victor Ponta își va depune mandatul, noul PNL rezultat prin fuziunea dintre PNL și PD-L, ”trebuie” să intre la guvernare.
Întrebat când va intra PNL la guvernare și dacă personal, vizează din nou, portofoliul deținut, cel al Finanțelor, acesta a răspuns că ”Nu! Asta va fi decizia partidului, dacă în momentul în care s-ar pune problema ca PNL-ul s-ajungă la guvernare (…). Dacă Victor Ponta își dă demisia sau va pica printr-o moțiune, sigur că se va contura o altă majoritate iar PNL-ul trebuie să fie vioara întâi, dau nu prin traseiști sau prin alte mijloace netransparente. Pentru PNL cel mai bine ar fi după alegeri, fie anticipate fie la termen” a estimat parlamentarul, contactat telefonic pentru Transilvania-tv.ro.
Potrivit acestuia, se poate ajunge la alegeri anticipate curând, dar pentru asta, este necesar ca și celelalte formațiuni să se pună de acord. Ialomițianu spune că este foarte importat ce se întâmplă acum în ograda PSD, menționând, de altfel, că mulți dintre români nu-l mai vor pe actualul șef al Executivului la Palatul Victoria. ”Sigur că e posibil să se ajungă și la alegeri anticipate, dar aici ar trebui ca toate partidele parlamentare să fie de acord, că știți, procedura e foarte grea, dar va fi o soluție pentru România alegerile anticipate; nu vă pot spune când s-ar putea întâmpla, să vedem deocamdată ce se întâmplă în PSD, e foarte important (….) Dacă Victor Ponta nu va mai avea o susținere parlamentară, el (Victor Ponta nr.) trebuie să plece acasă; cred că foarte mulți români își doresc ca Ponta să plece din fruntea guvernului” a precizat democrat-liberalul. Alesul de Brașov a adăugat că ”PNL-ul e pregătit să intre la guvernare! Are trei, patru oameni pentru fiecare funcție din Guvern plus că, are și o strategie pornind și de la programul președintelui Klaus Iohannis” a amintit el.
Invitat să comenteze cea de-a treia rectificare bugetară din acest an făcută de Guvern, deputatul Ialomițianu a menționat că șeful Executivului, a încercat un joc de imagine pentru a se ”salva” cât mai poate. El este de părere că Victor Ponta a vrut să arate în primul rând celor din PSD dar și românilor, că realizează o guvernare eficientă, dar este una împotriva românilor. ”Victor Ponta vrea să se reinventeze! El a făcut rectificarea pentru a-și îmbunătăți imaginea, pentru că nu are încasări suplimentare, nu reprezenta o urgență, ea a fost făcută și cu încălcarea unor legi: legea finanțelor, legea responsabiltății fiscal – bugetare. A tăiat banii de la investiții, a sacrificat locurile de muncă în sectorul privat și a plătit niște sume anticipat unor categorii sociale (…) Eu nu spun că oamenii aceia care primesc bani, nu merită, dar să sacrifici un om și să pui în pericol chiar bugetul pe 2015 pentru a-ți îmbunătăți imaginea în fața românilor și a celor din PSD, e un lucru care nu trebuie acceptat. Nu este o rectificare pozitivă, nu are sume suplimentare, încasările sunt sub nivelul prevederilor bugetare la nivel de vreo șapte miliarde de lei” a explicat fostul șef de la Finanțe.
În plus, liderul ”marelui” PNL Ialomițianu a declarat că pentru anul următor sunt prevăzute noi impozite și taxe, despre care ar avea cunoștință și delegația Fondului Monetar Internațional (FMI), pentru a acoperi gaura dată de Executiv. ”Aici se vehiculează două cifre: un minus de 10 miliarde calculat de experții ministerului de Finanțe și un minus de 15 miliarde stabilit de Consiliul fiscal. Oricum, Victor Ponta are de acoperit minim 10 miliarde, și nu știu de unde în scoate (…), ori taie investițiile din bugetul public și iar ar fi un lucru rău pentru mediul de afaceri, ori va introduce noi impozite și taxe, n-are alte soluții. La aceste propuneri a ajuns și Fondul Monetar, că trebuie să vină cu noi impozite și taxe, dacă vrea cele 10 miliarde, mă refer la introducerea contribuției sociale cu cinci puncte procentuale la indexarea pensiilor și a altor cheltuieli angajate de Victor Ponta. Asta ar fi o nouă lovitură pe care o va da mediului de afaceri, adică vor intra multe firme în insolvență și se vor pierde câteva mii de locuri de muncă” a precizat îngrijorat fostul oficial de la Finanțe.
Deputatul spune că și experții de la Finanțe consideră că măsurile și deciziile luate de Guvern sunt eronate, iar pentru asta, ar trebui să dea explicații premierul Victor Ponta și ministru de Finanțe Ioana Petrescu. Și-l îndeamnă, totodată, pe ministrul Bugetului să se consulte cu experții de la Finanțe. ”Există nemulțumiri și în fața ministerului de Finanțe (oamenii pichetează ministerul) și în interior după cum vedem. Ar trebui să vină Victor Ponta și ”ministra” de Finanțe să explice oamenilor, dar e o nemulțumire și în cadrul ministerului de finanțe pentru că politica fiscal –bugetară dusă de Guvern nu e acceptată de specialiști. Și vă spun că la a doua rectificare bugetară, experții din ministerul de Finanțe de la Departamentul de Buget, chiar au făcut un material și l-au înaintat ministrului de Buget că deciziile la nivelul Guvernului sunt greșite. Adică s-au tăiat bani de la co-finanțare, de la investiții punând în pericol multe lucrări și s-au dat aiurea; sigur că a fost o reacție dură a noului ministru Vâlcov (Darius Vâlcov nr.) și cu amenințări că o să-i dea afară, dar trebuie ca ministrul să asculte și de experții din ministerul de Finanțe, pentru că aceia sunt specialiști. Bugetul nu trebuie să fie numai în interes electoral sau de partid” a tunat Ialomițianu.

Andreea POCOL

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus