ACL: Corlățean a fost sacrificat pentru imaginea lui Ponta! Reviewed by CD on . Gheorghe Flutur senator PD-L și președintele organizației județene Suceava a spus pentru Transilvania-tv.ro că demisia din fruntea Ministerului Afacerilor Exter Gheorghe Flutur senator PD-L și președintele organizației județene Suceava a spus pentru Transilvania-tv.ro că demisia din fruntea Ministerului Afacerilor Exter Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»ACL: Corlățean a fost sacrificat pentru imaginea lui Ponta!

ACL: Corlățean a fost sacrificat pentru imaginea lui Ponta!

ACL: Corlățean a fost sacrificat pentru imaginea lui Ponta!

Gheorghe Flutur senator PD-L și președintele organizației județene Suceava a spus pentru Transilvania-tv.ro că demisia din fruntea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a lui Titus Colățean este o recunoaștere târzie a eșecului, dar care poate fi o capcană care nu rezolvă problema majorării secțiilor de votare din Diaspora. Flutur este de părere că cei din guvern n-au rezolvat problema pe fond, ci este doar un exercițiu de imagine, și, de asemnea, nu crede că va ține la electorat. ”Asta nu rezolvă problema românilor din Diaspora și a bătăi de joc la adresa lor. Eu cred că soluția de a face mai multe secții de votare era și demisia ministrului de Externe care să-și asume eșecul primului tur. Probabil că se încearcă un colac de salvare pentru Victor Ponta. Dacă și-a dat demisia, înseamnă că recunoaște eșecul din primul tur. Temerea mea este că nu se rezolvă această problemă și e doar un exercițiu de imagine, un colac de salvare aruncat în aceste alegeri, un om sacrificat pentru ca să nu fie afectată imaginea premierului Ponta. Eu sunt convins că cei din străinătate vor fi răzbunați prin prezență masivă la vot” a precizat democrat – liberalul sucevean.
Deputatul PD-L Gheorghe Flutur a estimat că județul Suceava are aproape 90 de mii de oameni la muncă în străinătate, care sunt extrem de supărați că nu și-au putut exercita dreptul constituțional. ”Compatrioții noștri din Suceava sunt extrem de supărați că n-au putut vota; ei sunt la muncă în Londra, Paris, Berlin (…). Cred că o mobilizare a rudelor lor la vot va fi soluție pentru duminică. În primul tur de scrutin, Suceava a fost pe primul loc în Moldova din partea ACL 32,57% iar Victor Ponta a avut 43%” a puncat el.
Pe de altă parte, Alina Gorghiu deputat PNL și purtător de cuvânt al ACL, contactată și ea telefonic, a comentat demisia lui Corlățean despre care spune că este un gest de disperare a guvernului Ponta, un gest gategoric de slăbiciune care aduce guvernul Ponta în fața aceleiași situații – aceea de atmosferă ostilă a manifestanților care au avut loc în ultimele zile. ”Această demisie nu arată altceva decât teamă și categoric semnalul că Ponta știe că va pierde alegerile de duminică. Pentru mine și pentru cei din ACL demisia ministrului de Externe, reprezintă doar praf în ochii electoratului și este pur și simplu o manevră superficială de a se spăla pe mâini de problemele pe care le-au generat ei înșiși în Diaspora. Blocajul nu se va rezolva cu această demisie, ci dimpotrivă, această demisie face ca blocajul să se perpetueze, și prin demersul de nu mări secțiile de vot, vom avea categoric mii de români în Diaspora care nu-și vot putea exercita un drept fundamental” a explicat Gorghiu.
Purtătorul de cuvânt ACL a mai menționat că Ministerul de Externe și guvernul Victor Ponta au obligația să mărească în acest moment secțiile de vot tocmai pentru a facilita exercitarea dreptului românilor din Diaspora, însă, este convinsă că nu se va întâmpla. ”N-o vor face iar prin aceasta, vor încălca legea electorală și se vor afla sub incidența articolului din Codul Penal care spune că: Îngrădirea exercitării dreptului de vot, înseamnă infracțiune și este pedepsită conform legii. Categoric nu vor înființa, pentru că dacă ne uităm pe rezultatele din primul tur, vedem că dl Iohannis are 46% iar Ponta 13%, iar lucrul acesta îi aduce în pragul disperării” a precizat liberala.
Politiciana liberală a adăugat că nominalizarea lui Teodor Meleșcanu la MAE este un cadou pe care i-l face candidatul social – democrat Victor Ponta, pentru suportul pe care și l-a anunțat în turul 2. ”Dl Ponta i-a făcut prin această nominalizare d-lui Meleșcanu, un ”cadou” pentru susținerea lui pentru votul de duminică. Cred că este o problemă faptul că numești la vârful unui minister un proaspăt demisionar din funcția de director al SIE, iar prin această numire se evită rezolvarea situației din Diaspora și aplicarea legii. Am avertizat public, că oricine vine la conducerea acelui minister, dacă nu rezolvă problema, incidența este una penală. Nu poți să-ți mai bați joc de românii din Diapsora doar pentru că vrei să ai garanția că voturile tale vor fi mai multe ca ale contracandidatului tău prin blocarea votului în Diaspora” a tunat Gorghiu.
Parlamentara a adăugat că a fost o reală sfidare a tuturor românilor, atât din țară cât și din Diaspora pentru că, aceste mitinguri de susținere a exercitării libere a dreptului de vot, au fost semnate în România în centrele principale universitare și în capitalele europene unde acest drept nu s-a putut exercita. ”Cred că aceste mișcări în stradă în urma lipsei de soluții, demisia lui Corlățean nu reprezintă o soluție ci un blocaj și e foarte posibil să continue. Nu știu ce vor alege să facă cei din Societatea Civilă, dar sunt convinsă că au priceput exact mesajul guvernului Ponta și anume un mesaj de sfidare prin demisia lui Corlățean” a conchis Gorghiu.

Andreea POCOL

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus