Flota OTL s-a mărit cu 15 autobuze Mercedes hibrid Reviewed by CD on . În cursul zilei de sâmbătă, 10 aprilie, au sosit în Oradea şi ultimele 9 autobuze Mercedes Citaro Hybrid noi achiziționate de către municipalitatea orădeană. Ce În cursul zilei de sâmbătă, 10 aprilie, au sosit în Oradea şi ultimele 9 autobuze Mercedes Citaro Hybrid noi achiziționate de către municipalitatea orădeană. Ce Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Flota OTL s-a mărit cu 15 autobuze Mercedes hibrid

Flota OTL s-a mărit cu 15 autobuze Mercedes hibrid

Flota OTL s-a mărit cu 15 autobuze Mercedes hibrid

În cursul zilei de sâmbătă, 10 aprilie, au sosit în Oradea şi ultimele 9 autobuze Mercedes Citaro Hybrid noi achiziționate de către municipalitatea orădeană.

Cele 15 autobuze Mercedes Citaro Hybrid au sosit la Oradea mai repede cu șase luni decât fusese prevăzut în contractul semnat la 3 august 2020 între municipalitate și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania SRL. Potrivit contractului, termenul de furnizare a autobuzelor hibrid era de 14 luni, adică până în octombrie 2021, ele fiind livrate în perioada 10 martie – 10 aprilie 2021.

Cele 9 autobuze sosite în acest weekend au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă în Piața Unirii cu participarea primarului Florin Birta, a directorului OTL Viorel Pop și a directorului DMPFI Marius Moș.

Conform spuselor primarului Birta, cele 15 autobuze noi, care îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, sunt echipate cu un sistem de propulsie hibrid (motor diesel cu aspiraţie liberă întrunind standardul de emisii EURO-6 și motor electric). Autobuzele au o lungime de 12 metri, de asemenea noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Totodată, autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil. Primul autobuz hibrid a ajuns la Oradea pe 10 martie, 5 dintre ele au fost livrate pe 25 martie, iar restul de 9, în 10 aprilie.

22 de autobuze şi 20 de tramvaie noi

„Alte 7 autobuze au mai ajuns în Oradea anul trecut, pe un alt program România-Ungaria, realizat în colaborare cu Zona Metropolitană Oradea – şase autobuze Euro 6 și un autobuz hibrid, astfel că în acest moment vom avea în circulație 22 de autobuze noi, care vor asigura confortul orădenilor care circulă cu transportul în comun. La o oră de vârf, într-o zi în Oradea avem aproximativ 70 de autobuze care sunt pe traseu, adică o treime din flota de autobuze pe care o avem au fost înnoite cu aceste autobuze noi. Avem în achiziție proiecte, tot pe fonduri europene, cu cele 20 de tramvaie Astra Impero; 12 dintre ele au ajuns până în acest moment în Oradea, urmând ca până în luna septembrie să ajungă și diferența de 8 tramvaie, astfel că până la finalul acestui an să avem 20 de tramvaie noi în Oradea”, a declarat primarul.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus