Două prelevări de organe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea Reviewed by CD on . În ultimele zile s-au efectuat două prelevări de organe, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea. Prima aavut loc miercuri, iar cea de-a doua vineri n În ultimele zile s-au efectuat două prelevări de organe, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea. Prima aavut loc miercuri, iar cea de-a doua vineri n Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Două prelevări de organe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea

Două prelevări de organe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea

Două prelevări de organe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea

În ultimele zile s-au efectuat două prelevări de organe, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea. Prima aavut loc miercuri, iar cea de-a doua vineri noapte. Sunt primele prelevări după tragedia aviatică din Munţii Apuseni, când avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit, în el aflându-se echipa medicală ce se îndrepta spre Oradea unde era programată o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 64 de ani.

Două prelevări de organe au avut loc în ultimele zile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea. Prima s-a efectuat miercuri, iar ce-a de-a doua azi noapte. Sunt primele preleveră după tragedia aviatică din Munţii Apuseni, când avionul pilotata de Adrian Iovan s-a prăbuşit, în el aflându-se echipa medicală ce se îndtrepta spre Oradea unde era programată o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 64 de ani. La Oradea prima prelevare de organe, după tragedia din Munţii Apuseni, a avut loc miercuri când au fost prelevaţi rinichii, corneea şi piele de la un profesor în vârstă de 44 de ani care s-a spânzurat. Echipa medicală a fost formată din dr. Liviu Constantin, de la Cluj, dr. Monica Chiş şi dr. Adrian Tirla de la Oradea. A doua prelevare a început azi noapte la ora 2.00, iar donatorul a fost o persoană în vârstă de 69 de ani care a suferit un AVC Hemoragic, fiind prelevaţi rinichii. Intervenţia a fost făcută de dr. Leonard David de la Fundeni şi dr. Liviu Constantin din Cluj. De la începutul anului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea au avut loc cinci prelevări de organe. “Oradea reuşeşte să fie mereu în top în ceea ce priveşte numărul prelevărilor de organe pentru că se munceşte foarte mult şi nu ne permitem să pierdem niciun donator. Un donator înseamnă alte vieţi salvate”, a spus dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din Bihor.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus