Colaborare în vederea prevenirii consumului de droguri în şcolile orădene Reviewed by CD on . La iniţiativa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, la sediul Administrației Sociale Comunitare Oradea a avut loc o întâlnire cu medici La iniţiativa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, la sediul Administrației Sociale Comunitare Oradea a avut loc o întâlnire cu medici Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Colaborare în vederea prevenirii consumului de droguri în şcolile orădene

Colaborare în vederea prevenirii consumului de droguri în şcolile orădene

Colaborare în vederea prevenirii consumului de droguri în şcolile orădene

La iniţiativa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, la sediul Administrației Sociale Comunitare Oradea a avut loc o întâlnire cu medicii şcolari din cadrul Compartimentului Cabinete Medicale Școlare din subordinea ASCO, cu scopul demarării unei colaborări cu privire la prevenţia consumului de droguri în școlile din municipiul Oradea.

La întâlnire au participat directorul ASCO, Arina Moș, Liana Bologan – medic în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor și Călin Pop – asistent social în cadrul aceleaşi structuri. Acest eveniment reprezintă un pas în demersul Administrației Sociale Comunitare Oradea, de a informa, educa și conștientiza atât elevii, cât și părinţii şi cadrele didactice, cu privire la consecințele consumului de droguri asupra copilului, familiei şi comunităţii.

Conform ultimelor studii ale Agenţiei Naţionale Antidrog, numărul consumatorilor de droguri şi substanţe psihoactive a crescut îngrijorător în ultimii ani, vârsta de consum scăzând vertiginos în ultimul an.

Măsurile coerente de prevenire pot fi unicele instrumente capabile să producă rezultate eficiente pe termen lung, în plus, plasarea acestor măsuri într-un context evaluativ, bazat pe un studiu local, conferă eforturilor preventive fundamentul solid atât de necesar unui demers eficient.

În cadrul acestei colaborări se vor organiza întâlniri cu medicii şcolari, părinţi ai elevilor şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, evidenţiindu-se prevenţia dar şi „învăţarea” părinţilor de a comunica cu propriii copii, fiind esenţial şi ce comunici, dar şi felul cum comunici.

Directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Arina Moş a salutat iniţiativa celor de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor şi i-a asigurat de tot suportul necesar, nu numai pentru a trage un semnal de alarmă, ci şi pentru a trece la fapte concrete, privind prevenţia consumului de droguri şi a altor substanţe psihoactive în şcoli.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus