Burse acordate prin programul „Make IT in Oradea” studenților de la profilele IT Reviewed by CD on . 433 de studenți înscriși la Universitatea din Oradea și la Universitatea Emanuel au beneficiat în anul universitar 2022-2023 de sprijin în valoare de 558.790 le 433 de studenți înscriși la Universitatea din Oradea și la Universitatea Emanuel au beneficiat în anul universitar 2022-2023 de sprijin în valoare de 558.790 le Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Burse acordate prin programul „Make IT in Oradea” studenților de la profilele IT

Burse acordate prin programul „Make IT in Oradea” studenților de la profilele IT

Burse acordate prin programul „Make IT in Oradea” studenților de la profilele IT

433 de studenți înscriși la Universitatea din Oradea și la Universitatea Emanuel au beneficiat în anul universitar 2022-2023 de sprijin în valoare de 558.790 lei, în cadrul programului local „Make IT in Oradea”.

Lansat la începutul anului 2019, Programul local „Make IT in Oradea” (Realizează-te în Oradea) are drept scop creșterea gradului de interacțiune dintre municipalitate, liceele orădene, universitate și firmele orădene consacrate în domeniul IT, oferind o șansă reală tinerilor pasionați de a rămâne sau (re)veni în Oradea.

Pentru nivelul universitar, programul prevede alocarea de fonduri din bugetul local pentru sprijinirea studenților din alte localități înscriși la universitățile din Oradea, nivel/studii universitare de licență, care învață la specializări cu un curriculum axat pe domeniul IT, pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea și masa. Sunt eligibile spre decontare cheltuielile de cazare asigurate de universitatea la care studentul este înscris.

Cererile de acordare a burselor din cadrul programului „Realizează-te în Oradea” se depun la secretariatele facultăților la care sunt înscriși studenții.

Sprijinul financiar se acordă studenților cu domiciliul în alte localități decât Oradea și Zona Metropolitană Oradea, care studiază la una din instituțiile de învățământ superior din Oradea, specializări cu un curriculum axat pe domeniul IT, cursuri cu frecvență, în regim cu / fără taxă (specializările trebuie să cuprindă minimum 2 cursuri semestriale de programare software într-unul dintre limbajele cunoscute (Java, C++, Android, Javascript etc).

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus