Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri Reviewed by CD on . Săptămâna aceasta au început lucrările pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri și transformarea acesteia în pietonală. Contractul de lucrări a fost atribuit Săptămâna aceasta au început lucrările pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri și transformarea acesteia în pietonală. Contractul de lucrări a fost atribuit Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri

Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri

Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri

Săptămâna aceasta au început lucrările pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri și transformarea acesteia în pietonală. Contractul de lucrări a fost atribuit asocierii SC Gavella Com SRL – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Ritmoteh SRL, la prețul de 4.118.136 lei fără TVA.

„Prin transformarea străzii V. Alecsandri în pietonală ne dorim să legăm Piața Unirii de Cetatea Oradea, pentru că, așa cum am mai amintit, un obiectiv important este extinderea spațiilor pietonale din zona centrală și atragerea turiștilor. Reabilitarea străzii Vasile Alecsandri este menită să crească atractivitatea turistică a oraşului şi să ofere vizitatorilor posibilitatea de a admira frumuseţea arhitecturii orădene de-a lungul unui traseu format din străzile Republicii, Piaţa Ferdinand, Piața Unirii, Vasile Alecsandri şi Parcul 1 Decembrie, cu destinație finală în Cetatea Oradea”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările vor dura aproximativ 6 luni și vor consta în pavarea carosabilului cu cubeţi de piatră porfir – pe zona centrală, amenajarea trotarului cu plăci de piatră porfir – pe zonele laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

În paralel cu lucrările de modernizare a străzii, în prezent se lucrează și la reabilitarea fațadelor clădirilor situate pe strada V. Alecsandri. Astfel se lucrează la clădirea situată la nr. 9 și sunt aproape finalizate fațadele clădirilor de la numerele 5, 6, 13 și 15. Totodată au fost semnate semnate contractele de reabilitare pentru imobilele nr. 2, 3, 4, 7, 11 și 19, unde lucrările ar trebui finalizate până în cursul lunii iunie anul viitor.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus