APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 Reviewed by CD on . Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 — Plăți privind bunăstarea animale Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 — Plăți privind bunăstarea animale Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 — Plăți privind bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și non-bancare care au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de cerere 2016.

Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată în perioada 1 iulie — 15 iulie 2016, aferentă anului de angajament 01.01.2016 — 31.12.2016, pentru Măsura 215 — Plăți privind bunăstarea animalelor, pentru pachetul a) porcine sau pentru pachetul b) păsări.

De asemenea, prin adeverință se confirmă valoarea care reprezintă 70% din suma aferentă cererii de plată pentru anul de angajament 01.01.2016—31.12.2016 minus valoarea adeverinței/adeverințelor eliberate anterior acestei date.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverință cuvenită beneficiarului pentru Plățile privind bunăstarea animalelor.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN — SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii IFN— SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

În conformitate cu prevederile ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 839/2016 privind modificarea și completarea ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 703/2013 privind aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiare bancare și nebancare și agenția de plăți și intervenție pentru agricultură, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate prin agenție, în baza adeverințelor eliberate de APIA, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + maxim 2, 5 %, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și non-bancare și FGCR/FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituției la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus