Ansamblul ”Floarea Barcăului” din Marghita, pe scena căminului cultural din Micherechi (Ungaria) Reviewed by CD on . La invitația Primăriei comunei Micherechi (Ungaria), Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a organizat un spectacol la C La invitația Primăriei comunei Micherechi (Ungaria), Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a organizat un spectacol la C Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ansamblul ”Floarea Barcăului” din Marghita, pe scena căminului cultural din Micherechi (Ungaria)

Ansamblul ”Floarea Barcăului” din Marghita, pe scena căminului cultural din Micherechi (Ungaria)

Ansamblul ”Floarea Barcăului” din Marghita, pe scena căminului cultural din Micherechi (Ungaria)

La invitația Primăriei comunei Micherechi (Ungaria), Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a organizat un spectacol la Căminul cultural ”Gheorghe Dulău”.
Ca în fiecare an de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, duminică, Primăria Micherechi le-a oferit bătrânilor o masă festivă la Căminul cultural. După cuvântul rostit de primarul comunei, Margareta Tat, pe scenă a urcat Ansamblul ”Floarea Barcăului” din Marghita, condus de instructorul Sergiu Duca. Deși ansamblul funcționează de numai doi ani, tinerii bărcăuani i-au încântat vârstnicii micherecheni cu un program variat de cântece și dansuri populare românești, fiind răsplătiți cu ropote de aplauze și laude. Un moment emoționant a fost creat de doi tineri ai ansamblului, care au coborât de pe scenă, au strâns mâinile vârstnicilor și le-au urat viață lungă.
Profitând de vremea bună, tinerii ansamblului și-au făcut o fotografie cu unul dintre cei mai bătrâni locuitori ai Micherechiului, care a împlinit 95 de ani, chiar în ziua spectacolului.
”Pe vremuri, la noi, în Micherechi au cântat Dumitru Sopon și Florica Duma. Ne-ați amintit de vremurile alea. Foarte frumos! Mai veniți și altădată!”, a spus reprezentanților Centrului un bărbat de 79 de ani, Teodor Jurcă, ”a vițălarului”.
Peste două săptămâni, Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale va participa la manifestarea ”Obiceiuri de toamnă” în Micherechi, cu ateliere creative de meșteșuguri și dansuripentru elevii școlii generale, și cu un spectacol folcloric susținut de ansambluri și tineri interpreți bihoreni.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus