A fost aprobat proiectul noului spital de boli infecțioase și pneumologie din Oradea, care va fi depus spre finanțare prin PNRR Reviewed by CD on . Consiliul Local a aprobat azi proiectul „Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie", în vederea finanțării acestui Consiliul Local a aprobat azi proiectul „Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie", în vederea finanțării acestui Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»A fost aprobat proiectul noului spital de boli infecțioase și pneumologie din Oradea, care va fi depus spre finanțare prin PNRR

A fost aprobat proiectul noului spital de boli infecțioase și pneumologie din Oradea, care va fi depus spre finanțare prin PNRR

A fost aprobat proiectul noului spital de boli infecțioase și pneumologie din Oradea, care va fi depus spre finanțare prin PNRR

Consiliul Local a aprobat azi proiectul „Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național De Redresare și Reziliență – Componenta C12 – Sănătate, dar și cheltuielile legate de proiect.

Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea va depune, în perioada următoare, proiectul spre finanțare prin Componenta C12 – Sănătate, în cadrul PNRR.

Finanțarea nerambursabilă va fi de 95% și reprezintă 565.718.132,07 lei (valoare fără TVA), în timp ce contribuția Primăriei Oradea va fi de 5%, respectiv 28.285.906,60 lei (valoare fără TVA).

Proiectul votat de consilieri mai prevede suportarea din bugetul local a sumelor reprezentând alte cheltuieli necesare finalizării acestuia, cheltuieli ce pot apărea pe durata implementării lui.

Spital construit să corespundă cerințelor secolului XXI

Noul spital urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, el fiind proiectat să corespundă tuturor cerințelor secolului XXI. Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Capacitățile noului spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator.

Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Totodată, va avea un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare și cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

Va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC.

Pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă).

Accesul auto principal se va realiza direct din strada Vlădeasa, pe ambele laturi ale spitalului. Vor fi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus