Oradea – locul II în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești Reviewed by CD on . Municipiul Oradea se situează pe un onorant loc 2 în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești, realizat de Banca Mondială. Conform studiului, în șa Municipiul Oradea se situează pe un onorant loc 2 în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești, realizat de Banca Mondială. Conform studiului, în șa Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea – locul II în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești

Oradea – locul II în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești

Oradea – locul II în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești

Municipiul Oradea se situează pe un onorant loc 2 în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești, realizat de Banca Mondială.

Conform studiului, în șase orașe din țară nivelul de mulțumire al locuitorilor depășește 70%, pe primele locuri clasându-se Cluj-Napoca (83%), Oradea (79%) și Drobeta-Turnu Severin (74%).

Criteriile avute în vedere au fost numeroase și variate: facilitățile educaționale, starea străzilor, starea clădirilor, spațiile publice, satisfacția față de viața urbană, satisfacția față de infrastructura și facilitățile urbane/ transportul urban, serviciile de sănătate, facilitățile culturale, disponibilitatea magazinelor, siguranța în spațiile publice, siguranța în cartiere, investițiile realizate de primărie, atragerea investițiilor private, activitatea administrației în domeniul urbanismului, încrederea în administrația locală, diponibiliotatea și calitatea locurilor de muncă, calitatea locuirii, condițiile de viață pentru seniori etc.

Infrastructura educațională, siguranța publică și disponibilitatea magazinelor sunt aspectele/criteriile care înregistrează nivelurile cele mai ridicate de satisfacție în mediul urban. Pe ultimele locuri, în ierarhia aprecierii facilităților și infrastructurii urbane se situează serviciile de sănătate și starea străzilor (52% mulțumire), urmate de activitatea administrației publice în domeniul urbanismului.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus