11 incendii provocate de coşurile de fum, produse în Bihor în doar 5 zile Reviewed by CD on . În interval de cinci zile (02.12 – 06.12.2016), în judeţul Bihor s-au produs 11 incendii provocate, cel mai probabil, de coşurile de fum necurăţate, defecte, am În interval de cinci zile (02.12 – 06.12.2016), în judeţul Bihor s-au produs 11 incendii provocate, cel mai probabil, de coşurile de fum necurăţate, defecte, am Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»11 incendii provocate de coşurile de fum, produse în Bihor în doar 5 zile

11 incendii provocate de coşurile de fum, produse în Bihor în doar 5 zile

11 incendii provocate de coşurile de fum, produse în Bihor în doar 5 zile

În interval de cinci zile (02.12 – 06.12.2016), în judeţul Bihor s-au produs 11 incendii provocate, cel mai probabil, de coşurile de fum necurăţate, defecte, amplasate ori neprotejate corespunzător faţă de materialele combustibile.

Marţi, 06 decembrie 2016, echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe din localitatea Haieu.

Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul înainte ca acesta să provoace pagube materiale.

Cercetările efectuate la faţa locului au relevat drept cauză probabilă a evenimentului, un coş de fum necurăţat de funingine.

Luni, 05 decembrie 2016, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe situate pe strada Paleului din municipiu.

Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în mai puţin de 10 minute, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga casă, pagubele fiind limitate la aproximativ 10 metri pătraţi de astereală, şipci şi grinzi.

Şi acest eveniment a fost, cel mai probabil, generat de coşul de fum al casei, în acest caz, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

În aceeaşi zi, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tileagd a intervenit la un eveniment similar produs la o locuinţă din localitate, soldat cu arderea funinginii din interiorul coşului de fum.

În perioada 02 – 04 decembrie 2016, pompierii militari din cadrul Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea, Secţiei de Pompieri Beiuş, Staţiei de Pompieri Aleşd, Detaşamentului de Pompieri Marghita au localizat şi lichidat cinci incendii provocate, cel mai probabil de coşurile de fum, la locuinţe din localităţile Oradea, Beiuş, Prisaca, Vadu Crişului şi Viişoara, iar membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Lăzăreni, Popeşti şi Borş au intervenit la alte trei evenimente similare produse la gospodăriile populaţiei .

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că, burlanele şi coşurile de fum reprezintă una din cauzele frecvente de incendiu în lunile reci ale anului.

Împrejurările determinante ale unor astfel de evenimente sunt legate de necurăţarea periodică a funinginii depuse pe coşurile de fum, neîntreţinerea coşurilor în urma utilizării lor îndelungate, neizolarea faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori), neasigurarea etanşării burlanelor şi coşurilor de fum, precum şi existenţa unor coşuri de evacuare a fumului cu terminaţie în spaţiul podului pentru a menţine o temperatură mai ridicată şi pentru afumarea cărnii.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus