Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată pe data de 10 iunie, la Oradea Reviewed by CD on . Data de 10 iunie a fost aleasă pentru a marca Ziua Mondială Art Nouveau. Motivaţia alegerii acestei date este legată de aniversarea a doi arhitecţi reprezentati Data de 10 iunie a fost aleasă pentru a marca Ziua Mondială Art Nouveau. Motivaţia alegerii acestei date este legată de aniversarea a doi arhitecţi reprezentati Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată pe data de 10 iunie, la Oradea

Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată pe data de 10 iunie, la Oradea

Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată pe data de 10 iunie, la Oradea

Data de 10 iunie a fost aleasă pentru a marca Ziua Mondială Art Nouveau. Motivaţia alegerii acestei date este legată de aniversarea a doi arhitecţi reprezentativi pentru acest stil : Antoni Gaudi şi Ödön Lechner.

În cadrul proiectului „Protejarea și promovarea sustenabilă a moștenirii Art Nouveau în Regiunea Dunării – acronim Art Nouveau”, din cadrul Programului de Cooperare Transnațională Dunărea, Primăria Oradea organizează în data de 10 iunie 2017, la Casa Darvas La Roche, activități dedicate Zilei mondiale Art Nouveau.

Acest proiect a fost inițiat de către Municipiul Oradea, fiind dezvoltat în cadrul unui parteneriat format din 10 organizații din 7 țări europene și constă dintr-o gamă variată de activități specifice care converg obiectivului exprimat și prin titlul proiectului.

Astfel, partenerii vor organiza o serie de evenimente menite să celebreze Ziua Mondială Art Nouveau, o inițiativă de la nivel european menită să promoveze valorile, importanța și frumusețea creațiilor realizate în stil Art Nouveau.

În baza deciziei partenerilor implicați în implementarea proiectului, în anul 2017 aceștia vor organiza evenimentele pe baza unor concepte individuale. Aceastea vor avea un caracter inedit, pe baza experiențelor acumulate urmând a fi definit ca un concept comun la nivelul parteneriatului, care să reprezinte fundamentul organizării evenimentelor în anul 2018.

Ziua Mondială Art Nouveau este celebrată la data de 10 iunie. În conformitate cu abordarea de la nivelul parteneriatului, Primăria Municipiului Oradea a stabilit o temă specifică pentru anul 2017, aliniată conceptului de mobilitate promovat la nivelul Rețelei Europene Art Nouveau, dar adaptată specificului local. Conceptul derivă din trăsăturile specifice curentului Art Nouveau, care se remarcă prin prelucrarea unor teme inspirate de mediul natural, în special de floră și faună.

Astfel, un element central al evenimentului va fi apropierea de natură, interacțiunea omului cu formele de viață înconjurătoare. În consecință, Ziua Mondială Art Nouveau în anul 2017 va fi organizată la Oradea având ca temă centrală conceptul de loisir și companie.

Sâmbătă, 10 iunie se va organiza un eveniment în aer liber, care va conține atât elemente de divertisment, cât și elemente de informare și educație legate de curentul Art Nouveau. Agenda activității reflectă un program variat, adresat unui public țintă divers, care să fie accesibil mai multor categorii de vârstă.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus