Un nou parc pentru orădeni în cartierul Soarelui Reviewed by CD on . Municipiul Oradea își propune să crească suprafața spațiilor verzi urbanizate de la 1,19% la 5,25% până în anul 2030. Tema de dezvoltare, regenerare și urbaniza Municipiul Oradea își propune să crească suprafața spațiilor verzi urbanizate de la 1,19% la 5,25% până în anul 2030. Tema de dezvoltare, regenerare și urbaniza Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»Un nou parc pentru orădeni în cartierul Soarelui

Un nou parc pentru orădeni în cartierul Soarelui

Un nou parc pentru orădeni în cartierul Soarelui

Municipiul Oradea își propune să crească suprafaÈ›a spaÈ›iilor verzi urbanizate de la 1,19% la 5,25% până în anul 2030. Tema de dezvoltare, regenerare È™i urbanizare a spaÈ›iilor verzi, identificată în strategia „Oradea, oraÈ™ul spaÈ›iilor verzi” are în vedere creÈ™terea suprafeÈ›elor spaÈ›iilor verzi, echilibrate pe cartiere, È™i pe baza unor indicatori ce corelează densitatea populaÈ›iei È™i procentajul de spaÈ›ii verzi publice È™i private (26 mp/locuitor).

Obiectivul de investiÈ›ie „Coridor verde din strada Aurel Covaci în cartierul Soarelui” din municipiul Oradea propune integrarea acestui spaÈ›iu periferic în trama arhitecturală socială a oraÈ™ului. Construită ca o grădină de cartier, această zonă își propune să extindă înÈ›elesul urban al oraÈ™ului Oradea dinspre zona centrală înspre zonele periferice.

Suprafața propusă pentru realizarea parcului este de 31.392 mp. Amplasamentul parcului va permite accesul populației din diferite zone ale orașului și va fi un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru toți locuitorii din zona cartierului Soarelui și din cartierele învecinate.

Prima etapă în realizarea acestui parc va consta în ample lucrări de îmbunătățire funciară în vederea asigurării condițiilor propice dezvoltării materialului dendrologic sădit.

Parcul va fi populat cu specii de arbori rezistenți (stejar, arțar, liquidambar/arbore de gumă), cu o bogată capacitate de a genera oxigen și, de asemenea, va fi protejat de o perdea fonică înaltă care va contribui și la îmbunătățirea calității aerului.

Pentru udarea spațiilor verzi proiectul prevede o rețea de irigare compusă din stație de pompare, instalații cu aspersoare și instalații de udare prin picurare.

Rețeaua de alei a parcului a fost astfel gândită încât să lege cele trei zone de acces printr-un culoar pietonal cu o lățime de 2 m, care să permită acces facil în toate zonele de interes ale parcului: teren de baschet, zone de relaxare, zone de joacă pentru copii etc. Locurile dedicate copiilor vor fi răspândite în întreg parcul, atât în zona de expunere solară cât și în zona de umbră, în zona învecinată cu zona principală a parcului cât și lângă terenul de sport. Parcul va cuprinde o zonă dedicată șahului, dar și o pistă de alergare cu o lățime de 1,2 m și cu o suprafață de 781 mp.

Principalele elemente de mobilier urban sunt băncile de relaxare și elementele de joacă pentru copii (ansamblu joacă, leagăne duble, mese de șah, suprafețe destinate tenisului de masă). Băncile, în număr de 84, vor fi amplasate de-a lungul aleilor. Parcul va fi prevăzut cu coșuri de colectare a reziduurilor, cu capac metalic și scrumieră.

Valoarea totală a investiției este de 7.049.120,57 lei (TVA inclus), durata de realizare fiind de 11 luni.

InvestiÈ›ia va fi finanÈ›ată în cadrul Programului OperaÈ›ional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiÈ›ie 4.2 – Realizarea de acÈ›iuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării oraÈ™elor, regenerării È™i decontaminării terenurilor indistriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului È™i promovării măsurilor de reducere a zgomotului, având ca obiectiv reconversia funcÈ›ională È™i/sau reutilizarea unor terenuri È™i suprafeÈ›e abandonate È™i neutilizate din interiorul municipiilor de reÈ™edință de judeÈ› È™i transformarea lor în zone de agrement È™i petrecere a timpului liber pentru comunitate, conform programelor de investiÈ›ii aprobate potrivit legii.

Proiectul privind obiectivul de investiÈ›ie „Coridor verde din strada Aurel Covaci în cartierul Soarelui” din municipiul Oradea a fost aprobat în È™edinÈ›a Consiliului Local de luni, 24 septembrie.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus