Un miliard de euro în plus pentru tinerii din Europa Reviewed by CD on . Ieri, Parlamentul European (PE) reunit la Strasbourg a dezbătut propunerea de a majora pre-finanțarea Inițiativei privind Ocuparea Forței de Muncă în rândul tin Ieri, Parlamentul European (PE) reunit la Strasbourg a dezbătut propunerea de a majora pre-finanțarea Inițiativei privind Ocuparea Forței de Muncă în rândul tin Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Un miliard de euro în plus pentru tinerii din Europa

Un miliard de euro în plus pentru tinerii din Europa

Un miliard de euro în plus pentru tinerii din Europa

Ieri, Parlamentul European (PE) reunit la Strasbourg a dezbătut propunerea de a majora pre-finanțarea Inițiativei privind Ocuparea Forței de Muncă în rândul tinerilor – Youth Employment Initiative (YEI) cu un miliard de euro pentru anul 2015. Majorarea bugetului pentru anul in curs, propusa de catre Comisia Europeana, a fost susținută in Parlament de către comisarul pentru afaceri sociale și mobilitate, Marianne Thyssen.
„Criza economică prelungită și spectrul stagnării și recesiunii care amenință zona euro, dar și întreaga UE, creează o presiune imensă asupra stabilirii priorităților pe care Uniunea, dar și statele membre, trebuie să le ia în considerare”, a precizat, pe seama dezbaterilor de ieri, europalamentarul român, Iuliu Winkler.
Programele care pot fi finanțate din YEI la nivelul statelor membre și, în primul rând, Garanția pentru Tineret nu creează noi locuri de muncă, ci asigură reducerea decalajului dintre nevoile reale ale pieței muncii și competențele și calificările de care dispun tinerii în căutarea unui loc de muncă. La nivel european există peste șapte milioane de tineri care nu au un loc de muncă și nici nu sunt cuprinși în vreo formă de educație sau învățământ profesional. Procentajul NEET (Not in Education, Employment or Training), adică al tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani care nu nici sunt pe băncile școlii, nici nu au un loc de muncă și nici nu urmează un curs de calificare profesională, era, în 2013, în România, de 17,2%, sensibil mai ridicat decât media europeană de 13%.
România este unul dintre cele 20 de state membre beneficiare de alocații YEI în anul 2015. Majorarea de un miliard de euro dezbătută în PE se traduce, în ceea ce privește îara noastră, printr-o majorare de la 1,5 milioane euro la 31,8 milioane euro a alocărilor YEI pentru anul 2015. Accesul la sumele majorate este condiționat de adoptarea Programului Operațional pentru Capitalul Uman și de pregătirea operativă a ghidurilor pentru solicitanți și a întregului cadru administrativ al proiectelor destinate tinerilor.
Principalele măsuri ce vor fi finanțate în țara noastră prin YEI includ orientare și consiliere profesională, training vocațional, asistență personalizată pentru căutarea unui loc de muncă, stagii de ucenicie și sprijin pentru înființarea de firme noi.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus