Un fleac, “i-a ciuruit“, din nou, Traian Băsescu în 2013! Reviewed by CD on . EDITORIAL - Andreea POCOL Omul anului 2013 a fost Traian Băsescu! O spune scurt și convingător, un critic vocal al șefului statului, aflat în barca liberală sub EDITORIAL - Andreea POCOL Omul anului 2013 a fost Traian Băsescu! O spune scurt și convingător, un critic vocal al șefului statului, aflat în barca liberală sub Rating: 0
Ești aici: Acasă » Editorial»Un fleac, “i-a ciuruit“, din nou, Traian Băsescu în 2013!

Un fleac, “i-a ciuruit“, din nou, Traian Băsescu în 2013!

Andreea POCOL-1EDITORIAL – Andreea POCOL

Omul anului 2013 a fost Traian Băsescu! O spune scurt și convingător, un critic vocal al șefului statului, aflat în barca liberală sub cupola cloacei usl-iste, tocmai senatorul Sorin Roşca Stănescu. Acesta crede că ascensiunea şefului statului( creșterea în sondaje în anul ce tocmai s-a încheiat), după cea de-a doua suspendare din iulie 2012, i se datorează premierului Victor Ponta. PNL-istul SRS, a declarat recent că pactul de coabitare semnat între premier şi preşedinte nu a fost altceva decât un aranjament politic, de care a beneficiat preşedintele Băsescu.
Ca să recâştige încrederea românilor, prima carte jucată de preşedinte ar fi fost, în opinia senatorului liberal, numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier, deși se credea în acel moment, că Băsescu nu are altă variantă, decât să-l numească pe acesta șef la “Palat”. Dacă pe “dictatorul” și “dușmanul” numărul unu în Stat, senatorul Roșca Stănescu îl privește acum altfel, este vorba desigur de Traian Băsescu, în acelaşi timp, îi beștelește pe liderii actuali ai USL, (cuplul Ponta – Antonescu ), pentru că nu au ştiut să profite de încrederea pe care le-a acordat-o populaţia la alegeri, ne amintim de celebra majoritate de 70% . Sorin Roșca Stănescu și-a exprimat de curând opinia față de câștigători și învinși la un post tv. “Este, după părerea mea, cel mai puternic om politic din 2013. A pornit călcat în picioare de electorat masiv. Și cu toate astea a știut să rămână în picioare. A știut să-l determine să semneze pact, să-și prezerve puterile de la marginea Constituției pe care și le-a întărit. E destoinic în a profita de previzibila rupere a USL. A fost ce mai puternic personaj politic al acestui an atâta timp, cât adversarii săi nu au știut să funcționeze avantajele date de electorat. Inclusiv de Crin Antonescu”.
Și consultantul politic Cozmin Gușă îl vede pe șeful statului un lider puternic și în anul 2014, an electoral cu două tururi de scrutin, adică alegerile europarlamentare din mai-iunie și cele prezidențiale din decembrie. E clar că Traian Băsescu, politician de primă mână și un lider important în UE, știe să-și facă toate calculele în ce direcție să orienteze capitalul său electoral, care este consistent în momentul de față. “Îl văd pe Traian Băsescu făcând un joc de responsabilitate la europarlamentare, încercând să impună de la înălțimea expertizei pe care a căpătat-o, subiectele importante de dezbătut în timpul campaniei. Nu cred că va rata acest moment, dar fără să se implice de partea unora sau altora. Își va modifica abordarea către jumătatea anului, în perspectiva jocului la prezidențiale și nu văd în acest moment, un candidat sută la sută cu șansa întâi să meargă către Cotroceni. Chiar dacă astăzi poza momentului ne arată un nume ca și Crin Antonescu sau Victor Ponta pe niște poziții extrem de favorabile, e cu un an înainte de alegerile prezidențiale și jocurile politice, percepția publică, accidentele socio-economice de parcurs ne pot oferi un cu totul alt peisaj, care poate să subordoneze unui altfel de candidat“. Păi, firește că ați revenit la sentimente mai bune în ce-l privește pe șeful statului, după ce l-ați făcut troacă de porci pentru că ați văzut cu ochiul liber golăniile făcute de politicienii care dorm în Casa Poporului. Vă amintiți cum ați fost personal fugărit în 2004 din Piața Constituției domnule Gâltan, pardon Gușă. Nu-i așa?! V-ați maturizat, tot nu e rău.
Bineânțeles că în cei nouă ani de mandat la cârma țării președintele Traian Băsescu a știut să-și folosească pârghiile și a uzat de prerogativele constituționale. Băsescu ne-a urat “să trăim bine”. Majoritatea am trăit într-adevăr mai bine, mai ales politicienii, mulți la număr. Ne amintim doar că ne spunea în 2004 când a câștigat alegerile prezidențiale sub cupola Alianței DA, că va fi un “președinte jucător”, a și fost. A folosit cuiva?! A folosit. A început să funcționeze Justiția. Și, încet încet miniștri, guvernanți, șefi de instituții, oameni care au făcut afaceri cu statul și mulți alții care au dat cu subsemnatul făcând pelerinaj pe la DNA, or au fost declarați incompatibili de către ANI, în final ispășind o parte din “păcate” în temniță. În premieră în Europa, a ajuns “la răcoare” și un șef de Guvern, cel al statului român, “înălțimea sa” Adrian Năstase, timp suficient cât să-și numere celebrele “ouă de la Cornu”. Să nu uităm însă că Năstase va mai sta după gratii pentru o altă perioadă, într-un alt dosar.
Așteptăm cu mare interes cine va fi omul anului 2014, se anunță un an plin.. Vom
reveni pe parcurs!

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus