Singurul planetariu mobil din România revine la Oradea, cu un spectacol despre eclipse și anotimpuri (20-24 februarie) Reviewed by CD on . O serie de spectacole interactive de planetariu despre formarea eclipselor și ciclul anotimpurilor va avea loc la Casa de Cultura Oradea, din 20 și până în 24 f O serie de spectacole interactive de planetariu despre formarea eclipselor și ciclul anotimpurilor va avea loc la Casa de Cultura Oradea, din 20 și până în 24 f Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Singurul planetariu mobil din România revine la Oradea, cu un spectacol despre eclipse și anotimpuri (20-24 februarie)

Singurul planetariu mobil din România revine la Oradea, cu un spectacol despre eclipse și anotimpuri (20-24 februarie)

Singurul planetariu mobil din România revine la Oradea, cu un spectacol despre eclipse și anotimpuri (20-24 februarie)

O serie de spectacole interactive de planetariu despre formarea eclipselor și ciclul anotimpurilor va avea loc la Casa de Cultura Oradea, din 20 și până în 24 februarie. Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecții live spectaculoase și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.

Spectacolul științific A, B, C, D, Eclipsele își propune să suplinească lipsa unei educații astronomice adecvate în școli și să dărâme superstițiile legate de fenomenele cosmice cele mai comune. Conform lui Adrian Filpișan, inițiatorul și coordonatorul principal al proiectului Planetariu Mobil Educațional, „încă mai există printre adulți o fobie legată de eclipse, aspect care se transmite și la cei mici. E un lucru pe care vrem să îl eliminăm 100% prin știință. Vom trata cu prioritate și ciclul anotimpurilor, lucru care, de multe ori, le dă mari bătăi de cap profesorilor, dar și părinților, atunci când vor să le dea explicații coerente copiilor. Oricum, adulții au mari dificultăți în a explica de ce la noi, în emisfera nordică, e iarnă, iar în Australia, în emisfera sudică e vară.”

Planetariul Mobil Educațional, o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto este un proiect educațional nonformal, menit să atragă micii vizitatori înspre lumea fascinantă a cosmosului, o temă științifică din ce în ce mai populară în rândurile publicului larg din toată lumea. Spectacolul A, B, C, D, Eclipsele este al treilea show prezentat de organizatori la Oradea.

„Posibilitățile de dezvoltare și cunoaștere ale copiilor într-un oraș mare, cum este Oradea, sunt fantastice, dar depind întotdeauna de deciziile adulților. Ei sunt cei care aleg activitățile de weekend ale celor mici. Noi ne bucurăm că există copii care nu au lipsit de la nicio temă prezentată de noi, fie că a fost vorba de constelațiile străbunilor, fie de rover-ul Curiosity și Galileo Galilei. Experiențele din planetariul mobil sunt evenimente educaționale unice și merită trăite de toate familiile”, a declarat Adrian Filpișan.

Proiectul de educație astronomică este unic în România prin caracterul său interactiv: „Noi credem foarte mult în importanța învățării prin poveste, prin interacțiune și prin distracție. Pentru un copil e infinit mai ușor și mai plăcut să învețe ce e o eclipsă de Soare văzând corpurile cerești proiectate deasupra sa, pe bolta domului, însoțite de explicații live, interactive, decât privind o ilustrație într-un manual școlar”, a completat acesta.

Spectacolele se vor desfășura între orele 9:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 11 RON. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de 60 de locuri.

Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, sau cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina de Facebook a proiectului.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus