Școala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporție de 98% Reviewed by CD on . Din toamna acestui an, Școala Gimnazială Dacia își va deschide porțile pentru elevi sub o nouă înfățișare. Cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost re Din toamna acestui an, Școala Gimnazială Dacia își va deschide porțile pentru elevi sub o nouă înfățișare. Cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost re Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Școala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporție de 98%

Școala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporție de 98%

Școala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporție de 98%

Din toamna acestui an, Școala Gimnazială Dacia își va deschide porțile pentru elevi sub o nouă înfățișare. Cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost reabilitată termic, a fost schimbată tâmplăria, înlocuit întreg sistemul electric și a fost modernizat sistemul de încălzire, dar și cel de furnizare a apei calde. Stadiul fizic al lucrărilor este, în prezent, de 98%.

Proiectul care a avut ca scop creșterea eficienței energetice a școlii, derulat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, a fost finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiţii 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionarii inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuințelor, Operaţiunea: B – Clădiri Publice.

„Educația rămâne în continuare o prioritate pentru administrația publică locală orădeană. Ne dorim ca orele să se desfășoare în condiții foarte bune, iar elevii să aibă parte de confort și de un mediu propice pentru actul educațional. Am avut în vedere creșterea eficienței energetice, care vine concomitent cu scăderea cheltuielilor aferente utilităților. Consider că investind în viitorul copiilor, de fapt investim în viitorul comunității. Infrastructura de educație reprezintă un factor esențial al procesului educațional, care are efect direct asupra elevilor”, a declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

Până în prezent, lucrările au constat în realizarea termoizolării fațadei, montarea tâmplăriei de PVC, Low E, echipată cu sisteme de închidere reglabile în trepte și cu grile de ventilație, reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat prin reabilitarea instalațiilor electrice respectiv înlocuirea tablourilor existente cu echipamente noi performante și fiabile, echipate cu protecții pentru deservirea în siguranță a consumatorilor vitali, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață: becuri tip LED și instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de prezență.

A fost modernizat sistemul de încălzire și sistemul de furnizare a apei calde de consum prin înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare și reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic. Totodată, au fost instalate sistemele alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, constând în montarea panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și a recuperatoarelor de căldură care funcționează atât iarna cât și vara. Pentru asigurarea calităţii aerului interior a fost instalat sistemul de climatizare/ventilare/răcire cu chiller cu pompă de căldură aer-apa.

Prin proiect a fost realizat și sistemul de automatizare, control şi monitorizare, respectiv sistemul integrat tip BMS (Building Management System), care va gestiona partea de încălzire/răcire, ventilație și iluminat.

Lucrările rămase de executat constau în măsuri de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, precum și măsuri de creștere a accesului persoanelor cu handicap.

Contractul de execuție a fost încheiat cu asocierea de firme formată din S.C. CONPILA SRL – lider de asociere si S.C. INSELMA SRL, lucrările urmând să fie finalizate în cursul lunii septembrie 2021. Valoarea proiectului este de 8,856,959.30 lei inclusiv TVA. Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 2% din valoarea eligibilă.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus