Școala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporție de 98% Reviewed by CD on . Din toamna acestui an, Școala Gimnazială Dacia își va deschide porțile pentru elevi sub o nouă înfățișare. Cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost re Din toamna acestui an, Școala Gimnazială Dacia își va deschide porțile pentru elevi sub o nouă înfățișare. Cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost re Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»È˜coala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporÈ›ie de 98%

Școala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporție de 98%

Școala Gimnazială Dacia, reabilitată termic. Lucrările finalizate în proporție de 98%

Din toamna acestui an, Școala Gimnazială Dacia își va deschide porțile pentru elevi sub o nouă înfățișare. Cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost reabilitată termic, a fost schimbată tâmplăria, înlocuit întreg sistemul electric și a fost modernizat sistemul de încălzire, dar și cel de furnizare a apei calde. Stadiul fizic al lucrărilor este, în prezent, de 98%.

Proiectul care a avut ca scop creÈ™terea eficienÈ›ei energetice a È™colii, derulat de Primăria Municipiului Oradea prin DirecÈ›ia de Management Proiecte cu FinanÈ›are InternaÈ›ională, a fost finanÈ›at prin Programul OperaÅ£ional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea  tranziÈ›iei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de InvestiÅ£ii 3.1 Sprijinirea eficienÈ›ei energetice, a gestionarii inteligente a energiei ÅŸi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, ÅŸi în sectorul locuinÈ›elor, OperaÅ£iunea: B – Clădiri Publice.

„EducaÈ›ia rămâne în continuare o prioritate pentru administraÈ›ia publică locală orădeană. Ne dorim ca orele să se desfășoare în condiÈ›ii foarte bune, iar elevii să aibă parte de confort È™i de un mediu propice pentru actul educaÈ›ional. Am avut în vedere creÈ™terea eficienÈ›ei energetice, care vine concomitent cu scăderea cheltuielilor aferente utilităților. Consider că investind în viitorul copiilor, de fapt investim în viitorul comunității. Infrastructura de educaÈ›ie reprezintă un factor esenÈ›ial al procesului educaÈ›ional, care are efect direct asupra elevilor”, a declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

Până în prezent, lucrările au constat în realizarea termoizolării faÈ›adei, montarea tâmplăriei de PVC, Low E, echipată cu sisteme de închidere reglabile în trepte È™i cu grile de ventilaÈ›ie, reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică È™i iluminat prin reabilitarea instalaÈ›iilor electrice respectiv înlocuirea tablourilor existente cu echipamente noi performante È™i fiabile, echipate cu protecÈ›ii pentru deservirea în siguranță a consumatorilor vitali, precum È™i înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent È™i incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată È™i durată mare de viață: becuri tip LED È™i instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de prezență.

A fost modernizat sistemul de încălzire și sistemul de furnizare a apei calde de consum prin înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare și reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic. Totodată, au fost instalate sistemele alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, constând în montarea panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și a recuperatoarelor de căldură care funcționează atât iarna cât și vara. Pentru asigurarea calităţii aerului interior a fost instalat sistemul de climatizare/ventilare/răcire cu chiller cu pompă de căldură aer-apa.

Prin proiect a fost realizat și sistemul de automatizare, control şi monitorizare, respectiv sistemul integrat tip BMS (Building Management System), care va gestiona partea de încălzire/răcire, ventilație și iluminat.

Lucrările rămase de executat constau în măsuri de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, precum și măsuri de creștere a accesului persoanelor cu handicap.

Contractul de execuÈ›ie a fost încheiat cu asocierea de firme formată din S.C. CONPILA SRL – lider de asociere si S.C. INSELMA SRL, lucrările urmând să fie finalizate în cursul lunii septembrie 2021. Valoarea proiectului este de 8,856,959.30 lei inclusiv TVA. FinanÈ›area nerambursabilă este de 98%, iar contribuÈ›ia proprie a municipiului Oradea este de 2% din valoarea eligibilă.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus