Revoluția din ’89 prin ochii bihorenilor Reviewed by CD on . Muzeul Cetății și Orașului Oradea demarează un nou proiect expozițional cu sprijinul cetățenilor, intitulat "Revoluția din '89 prin ochii bihorenilor". În perio Muzeul Cetății și Orașului Oradea demarează un nou proiect expozițional cu sprijinul cetățenilor, intitulat "Revoluția din '89 prin ochii bihorenilor". În perio Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Revoluția din ’89 prin ochii bihorenilor

Revoluția din ’89 prin ochii bihorenilor

Revoluția din ’89 prin ochii bihorenilor

Muzeul Cetății și Orașului Oradea demarează un nou proiect expozițional cu sprijinul cetățenilor, intitulat „Revoluția din ’89 prin ochii bihorenilor”.

În perioada 16 noiembrie – 7 decembrie 2017, Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează o campanie de strângere de fotografii realizate de bihorenii care au participat la Revoluția din decembrie 1989 în orașele din județul Bihor. Astfel, la sediul Muzeului Cetății și Orașului Oradea din Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41, în intervalul orar 12.00-17.00, de marți până duminică, inclusiv, cetățenii care au realizat fotografii în decembrie 1989 sunt așteptați pentru a oferi muzeografilor spre scanare sau donație imaginile realizate în cadrul adunărilor publice, care surprind primele momente de libertate și bucuria exprimată odată cu căderea comunismului. Toți cei care vor face acest gest vor fi răsplătiți cu o intrare gratuită în Muzeul Orașului și Cetății Oradea.

De asemenea, bihorenii care mai dețin obiecte (steaguri, pancarte, manifeste etc.) care au fost folosite în acele zile le pot oferi Muzeului spre a fi valorificate într-o expoziție dedicată Revoluției di ’89. În cadrul aceste campanii, mărturiile scrise ale celor care au ieșit în stradă sau au participat, într-un fel sau altul, la constituirea primelor organisme de conducere vor fi adunate de către muzeografi. Toate aceste documente vor sta la baza unei noi expoziții gândite de specialiștii Muzeului Cetății și Orașului Oradea, un proiect care va fi inaugurat în a doua parte a lunii decembrie 2017. Implicarea cetățenilor în astfel de proiecte expoziționale este un deziderat al Muzeului Cetății și Orașului Oradea, care consideră că memoria și sprijinul comunității locale trebuie valorificate pentru a salva trecutul de inevitabila uitare.

Anul trecut, în cadrul campaniei „Nu arunca trecutul. Adu-l la Muzeu!”, orădenii au oferit peste 800 de obiecte care, ulterior, au stat la baza realizării a două mari expoziții de succes și foarte apreciate de vizitatori, „Magazinul Mixt” și „Copilăria în Epoca de Aur”.

 

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus