Podul Centenarului din Oradea a fost dat în folosință Reviewed by CD on . Lucrările la Podul Centenarului, noul pod construit peste Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede se află pe ultima sută de metri. Începând Lucrările la Podul Centenarului, noul pod construit peste Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede se află pe ultima sută de metri. Începând Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Podul Centenarului din Oradea a fost dat în folosință

Podul Centenarului din Oradea a fost dat în folosință

Podul Centenarului din Oradea a fost dat în folosință

Lucrările la Podul Centenarului, noul pod construit peste Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede se află pe ultima sută de metri.

Începând ieri seara, 28 noiembrie, s-a deschis circulația pietonală pe Podul Centenarului, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să se deschidă și circulația rutieră. Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat modificările de circulație pe arterele adiacente noului pod, acestea urmând să intre în vigoare de săptămâna viitoare. Astfel, pe arterele de pe malul drept al Crișului se va circula după cum urmează:

– Strada Academiei se va transforma în stradă cu dublu sens, prin desființarea locurilor de parcare pe ambele sensuri.

– Strada Moscovei, între strada Academiei și strada Ady Endre se va transforma în stradă cu dublu sens.

– Strada Roman Ciorogariu, între strada Academiei și strada Nicolae Iorga va deveni stradă cu dublu sens.

– Strada Nicolae Iorga devine stradă cu dublu sens.

– Strada Ady Endre, între Roman Ciorogariu și Szigligeti Ede se transformă în stradă cu sens unic și se va circula dinspre Roman Ciorogariu înspre Szigligeti Ede.

– Strada Dunărea, între strada Cometei și strada Mihai Eminescu devine stradă cu dublu sens.

În ceea ce privește circulația pe arterele de pe malul stâng al Crișului:

– Strada Principatelor Unite, de la Podul Centenarului până la strada Constructorilor se transformă în stradă cu dublu sens

– La intersecția străzii Constructorilor cu Principatelor Unite se va amenaja un sens giratoriu marcat pe carosabil.

– Pe strada Plevnei se va schimba sensul de circulație și se va circula dinspre Podul Centenarului înspre strada Tudor Vladimirescu, cu prioritate față de strada Simion Ștefan.

Lucrările la Podul Centenarului au început anul acesta, la sfârșitul lunii ianuarie. Construcția podului este realizată de asocierea de firme SC Freyrom SA (lider) – SC Procons Group SRL – SC Electro Excel Green Consulting SRL – SC Aquacons SRL. Prețul contractului este de 11.343.150,89 lei fără TVA, durata de execuţie fiind de 12 luni. Lungimea totală a podului este de 79,61 metri iar lățimea de 18 metri.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus