Pelerinii Reviewed by CD on . [caption id="attachment_1276" align="alignleft" width="150" caption="Pilda pelerinilor"][/caption] „Doi pelerini mergeau pe drum. A izbucnit furtuna. Vântul le [caption id="attachment_1276" align="alignleft" width="150" caption="Pilda pelerinilor"][/caption] „Doi pelerini mergeau pe drum. A izbucnit furtuna. Vântul le Rating:
Ești aici: Acasă » Vorba Bună»Pelerinii

Pelerinii

Pelerinii

Pilda pelerinilor

Doi pelerini mergeau pe drum. A izbucnit furtuna. Vântul le biciuia feţele cu gheaţă şi le şuiera lugubru pe la urechi. Înaintau foarte greu, aplecaţi în faţă, ca să nu-i dărâme vântul puternic, abia mişcându-şi picioarele. Dacă nu ajungeau destul de repede la refugiu, mureau îngheţaţi. Cu inima cât un purice şi orbiţi de viscol, pelerinii ajung lângă o râpă şi aud, cu greu, strigătele unui om, care căzuse acolo. Cineva cerea ajutor.
– Acel om este sortit morţii ! Să ne grăbim ca să nu sfârşim ca el ! a spus primul pelerin, continuându-şi grăbit drumul.

Al doilea pelerin, plin de milă pentru sărmanul acela, a coborât în râpă şi l-a luat înspate. Era greu omul, dar pelerinul a urcat până la drum. Efortul foarte mare, l-a făcut să se încălzească şi chiar să transpire. Din cauza greutăţii şi a efortului nu mai simţea frigul.

La câţiva paşi de adăpost s-a împiedicat de ceva. Era tovarăşul de drum, care îngheţase. Frigul îl ucisese?”

 

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus