Oradea va găzdui conferinţa SSIMA – eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est Reviewed by CD on . Din 5 septembrie, Oradea va găzdui, în premieră, „Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare", eveniment medical de mare anver Din 5 septembrie, Oradea va găzdui, în premieră, „Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare", eveniment medical de mare anver Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Oradea va găzdui conferinţa SSIMA – eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est

Oradea va găzdui conferinţa SSIMA – eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est

Oradea va găzdui conferinţa SSIMA – eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est

Din 5 septembrie, Oradea va găzdui, în premieră, „Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare”, eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est, aflat la a VI-a ediție.

„Oradea va reuni timp de cinci zile, sub cupola SSIMA, cele mai importante resurse academice, de practică medicală și de business în domeniul aplicării noilor tehnologii în sănătate. Estimăm că evenimentul care va avea loc în sala mare a Primăriei Oradea va aduna cca. 200 de participanți, veniți din toate colțurile lumii. Ceea ce este important, e că, la final, inovațiile din domeniul medical vor ajunge la foarte mulți specialiștii din sănătate, iar apoi, prin intermediul unităților sanitare, a medicilor, la pacienții care au atâta nevoie de ele. Oradea are în prezent două evenimente de top în domeniul inovării, unul în sectorul bancar – conferința de fintech, respectiv unul în sectorul medical – conferinţa SSIMA, pe care dorim să le dezvoltăm cât mai mult în următorii ani”, a precizat city-managerul Mihai Jurca.

Conferința organizată de Școala Internațională de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA), în parteneriat cu Primăria Oradea și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăți profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI).

Totodată, evenimentul are loc cu susținerea Universității Politehnica din București, a Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) și a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Printre cei 40 de invitați se numără profesori de renume internațional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum și miniștri și secretari de stat.

Timp de o săptămână vor fi discutate subiecte legate de digitalizarea spitalelor (tehnologii care folosesc inteligența artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală), chirurgie robotică, medicină de precizie, precum și trei paneluri dedicate managementului situațiilor de urgență în spitale, investițiilor și creșterii ecosistemului de inovație în sănătate în România și digitalizării sistemului de sănătate din România.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus