Oradea: Începe Festivalul de Film în are liber Reviewed by CD on . Mâine începe festivalul Oradea Summer Film, care se va desfășura în Parcul Cetății. Evenimentul ajuns la ediția a II-a se va derula în perioada 4-27 august. În Mâine începe festivalul Oradea Summer Film, care se va desfășura în Parcul Cetății. Evenimentul ajuns la ediția a II-a se va derula în perioada 4-27 august. În Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea: Începe Festivalul de Film în are liber

Oradea: Începe Festivalul de Film în are liber

Oradea: Începe Festivalul de Film în are liber

Mâine începe festivalul Oradea Summer Film, care se va desfășura în Parcul Cetății. Evenimentul ajuns la ediția a II-a se va derula în perioada 4-27 august. În cadrul acestui eveniment vor poposi la Oradea și Caravanele de film TIFF și NEXT.

Organizatorul evenimentului este Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune, care promite 18 zile de cinema în aer liber într-o atmosferă relaxantă pe iarbă alături de un decor de vară cu luminițe, hamace, paturi, pentru serile mai răcoroase și gustări. Pe lângă filme bune, participații se vor putea bucura și de muzică bună, anul acesta având și o seară de concert simfonic alături de Orchestra de Tineret din Chișinău, orchestră care a susținut în anul 2015 un concert în aer liber în Cetatea Oradea.

ArtHouse- Filme de Autor

Filmele prezentate în cadrul serilor ArtHouse (4, 25, 26, 27) au avut parte de un parcurs festivalier în cadrul celor mai prestigioase festivaluri de film din lume și sunt proiectate în premieră în Oradea. Cele patru filme sunt de origine europeană (Olanda, România și Slovacia) și eurasiatică (Georgia). Ele dilatează granița dintre documentar și ficțiune și au o abordare plină de candoare față de condiția umană: Doar o răsuflare, România, 2016, The machine which makes everything disappear, Georgia, 2012, Pictures of the Old World, Cehoslovacia 1972 si Legile lui Matthew, 2016.

Acest eveniment oferă o alternativă spectatorilor orădeni, deoarece filmele, în ciuda calităților extraordinare, sunt inaccesibile publicului larg.

Filmul de deschidere ‘Doar o răsuflare’ este regizat de orădeanca Monica Lăzurean-Gorgan, producătoare și regizoare de film stabilită în București. Este produs cu sprijinul HBO Europa. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul ‘Vision du Reel’ din Elveția, mai apoi câștigând premii internaționale la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), Let’s Cee (Austria) și naționale la Astra, Gopo și DocuArt. Filmul a fost prezentat în Rusia, SUA, Lituania, Austria, Croația, Franța, Italia, Belgia, Estonia. Regizoarea va fi prezentă la proiecția din 4 august 2017, în Parcul Cetății, unde spectatorii îi pot adresa întrebări în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Filmele DIGI

Partener pentru al doilea an consecutiv DIGI Film aduce la Oradea 9 filme de cinema, pline de acțiune și aventura, care vor tine publicul cu sufletul la gura pana in ultimul minut. Printre filmele difuzate se numără actiunea London has Fallen (Cod roșu la Londra), trillerul Dark Places (Locuri întunecate), acțiunea Gods of Egypt (Zeii Egiptului) sau comedia And so it goes (Asa e viata).

CARAVANE

Caravana NexT- 8-10 august 2017

Caravana NexT vine si anul acesta la Oradea cu multe filme bune de scurt metraj, nevazute pe micile ecrane de acasa. Fiecare seara va avea cate o tema speciala:

8 august- Seara de Oscar- 138 minute

Întindem covorul roșu peste pajiște și aprindem reflectoarele pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune, nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017. Tot ce mai lipsește este să ni te alături pentru o Seară de Oscar la tine în oraș!

9 august- Best of Festivalul NexT- 94 minute

Cele mai iubite filme de la NexT 2017! Comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca-n viață, toate scurte, două ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit.

10 august- Scurtmetraje Romanesti de la NexT- 94 minute

Cele mai aplaudate scurtmetraje românești de la ediția din 2017 a festivalului. Întâmplări de familie rupte din viață și povești de dragoste cu întorsături neașteptate, spuse pe scurt, cu multă imaginație.

Caravana filmelor TIFF – 15-16 august

Caravana Filmelor TIFF revine si în această vară, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din circa 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcul Cetatii Oradea in data de 15 august. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. In curand programul complet al Caravanei TIFF.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus