Muzeul Ţării Crişurilor marchează centenarul Marii Uniri Reviewed by CD on . Împlinirea unui secol de la Marea Unire va fi marcată, la Oradea, printr-o serie de manifestări culturale şi ştiinţifice organizate în parteneriat de Muzeul Ţăr Împlinirea unui secol de la Marea Unire va fi marcată, la Oradea, printr-o serie de manifestări culturale şi ştiinţifice organizate în parteneriat de Muzeul Ţăr Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Muzeul Ţării Crişurilor marchează centenarul Marii Uniri

Muzeul Ţării Crişurilor marchează centenarul Marii Uniri

Muzeul Ţării Crişurilor marchează centenarul Marii Uniri

Împlinirea unui secol de la Marea Unire va fi marcată, la Oradea, printr-o serie de manifestări culturale şi ştiinţifice organizate în parteneriat de Muzeul Ţării Crişurilor, Universitatea din Oradea, Arhivele Naţionale. Direcţia Judeţeană Bihor şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Este o iniţiativă care are drept scop să ofere publicului orădean şi nu numai acţiuni (expoziţie, conferinţă ştiinţifică etc.) care să marcheze la modul profesionist şi echilibrat acest moment crucial al istoriei naţionale, astfel încât evenimentele propuse să se ridice la nivelul importanţei Marii Uniri pentru destinul românilor. Între instituţiile amintite există deja semnate protocoale de colaborare. Acestea au fost deja anunţate public în cadrul unei conferinţe de presă organizată în luna iunie 2017.
La solicitarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Departamentul Centenar, din cadrul Guvernului României, s-a depus spre finanţare proiectul (vezi mai jos Anexa) care are ca generic 12 octombrie 1918-20 aprilie 1919 – Bihorul „ … la spargerea lumii”.
Cei care deţin în familie documente, fotografii, obiecte etc., ce au aparţinut unor participanţi la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, sunt invitați să ia legătura cu Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea în vederea achiziţionării lor sau pentru a fi oferite ca donaţie. Număr de contact: 0745628831.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus