Halloween-ul prezidenţia(bi)l Reviewed by CD on . Această sărbătoare americană - Halloween, adică tot o marfă de import, a fost premergătoare alegerilor prezidenţiale de la noi. Nici că se putea mai bine, la fi Această sărbătoare americană - Halloween, adică tot o marfă de import, a fost premergătoare alegerilor prezidenţiale de la noi. Nici că se putea mai bine, la fi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Halloween-ul prezidenţia(bi)l

Halloween-ul prezidenţia(bi)l

Halloween-ul prezidenţia(bi)l

Această sărbătoare americană – Halloween, adică tot o marfă de import, a fost premergătoare alegerilor prezidenţiale de la noi. Nici că se putea mai bine, la fix! Cineva, undeva acolo sus, parcă are un extraordinar simţ al umorului. Umor negru. Sau roșu sau cum mai doriți. Am avut ocazia să vedem fel și fel de costumaţii şi măşti cu ocazia acestei sărbători împrumutate. S-au organizat multe concursuri de costume, măşti etc., în toată ţara. Dar totul va culmina, consider eu, cu întrecerea supremă de costume şi măşti – alegerile prezidenţiale. Aceşti candidaţi, aproape toți, ar câştiga concursul detaşat şi fără drept de apel. Cine ştie, poate unii dintre ei chiar irevocabil, fără drept de recurs. La costume mă refer, nu la furtișaguri și dosare penale, ci doar la costume, desigur. Au cele mai frumoase şi costisitoare costume, la propriu. În ceea ce priveşte măştile, toţi stau excelent. Toţi sunt nişte ipocriţi cu înalte ştate de serviciu, başca au şi un tupeu mai mult decât nesimţit de a candida tocmai pentru funcţia supremă în Stat. Acum ei se joacă de-a lupul moralist, dar când au fost la putere nici că aveau în vocabular cuvântul “morală”. Majoritatea dintre politrucii candidaţi, dacă ar avea vreo minusculă urmă de conştiinţă, nu ar putea dormi noaptea, ba mai mult, nu ar suporta să aibă vreo oglindă prin casă. Pardon, prin vile şi/sau prin şase case. E de-acum dezonorant ca la acel înalt nivel de “lacheism” să ai doar o singură proprietate imobiliară. Ştiţi că, dacă te uiţi în oglindă, cică îţi creşte gradul de conştientizare a sinelui. Dar la aceşti candidaţi, ca de altfel la majoritatea pseudo-politicienilor autohtoni, nu se poate discuta de vreo urmă de conştiinţă. Şi totuşi anticipez cu mare perspicacitate, nu-i așa?, că unul dintre aceştia chiar va ajunge preşedinte. De țară. Se găsesc tare mulţi visători care au fost, sunt şi vor fi adormiţi pe veci de poveştile acestor tupeişti fără pic de caracter.
Doamnelor şi domnilor, oameni buni, lăsaţi costumele şi măştile de Halloween. De ce să purtaţi două costume şi mai multe măşti? Aveţi deja toate cele necesare! Masca şi costumul le aveţi tot timpul, recunoaşteti! Le purtaţi zilnic. Ştiţi de ce? Pentru că vă e al dracului de frică să fiţi exact voi înşivă şi să spuneţi exact ceea ce gândiţi! Preferaţi măştile. Nu aveţi suficient curaj să umblaţi cu sufletul dezvelit.
Daţi-vă jos masca şi costumul, uitaţi-vă-n oglindă şi imaginaţi-vă că sunteţi un artist care urmează să picteze un tablou, dar care, desigur, înainte de a se apuca efectiv de lucru, îl vizualizează. Merită pictat ceea ce vedeţi în oglindă? Carl Gustav Jung, renumitul psiholog şi psihiatru, spunea că omul e în stare de orice, numai să nu îl pui faţă în faţă cu sufletul său.
Prin urmare, nici nu mai era nevoie să importăm sărbătoarea americană, oricum avem de 24 de ani ”halloweenul” nostru absolut original.

Raul-Florin CZOMPA

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus