Consiliul Local Oradea a aprobat indicatorii pentru reabilitarea Palatelor Ullmann şi Rimanóczy Kálmán Senior Reviewed by CD on . În ședința Consiliului Local de azi, 27 martie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán Seni În ședința Consiliului Local de azi, 27 martie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán Seni Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Consiliul Local Oradea a aprobat indicatorii pentru reabilitarea Palatelor Ullmann şi Rimanóczy Kálmán Senior

Consiliul Local Oradea a aprobat indicatorii pentru reabilitarea Palatelor Ullmann şi Rimanóczy Kálmán Senior

Consiliul Local Oradea a aprobat indicatorii pentru reabilitarea Palatelor Ullmann şi Rimanóczy Kálmán Senior

În ședința Consiliului Local de azi, 27 martie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venețiană) și a Palatului Ullmann.

În cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural – arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016 au fost selectate în anul 2017 și imobilele palatul Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venețiană) și Palatul Ullmann.

Ambele lucrări necesită intervenția în regim de urgență datorită degradărilor de la acoperiș, fațade interioare și exterioare, finisaje și elemente decorative, cauzate de o degradare morală firească și de intervenții neconforme.

În ceea ce privește Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, acesta are un regim de înălțime S+P+2E, având o formă rectangulară, cu două curți interioare și două fațade orientate spre domeniul public, respectiv spre Calea Republicii și Parcul Traian.

Intervențiile propuse pentru acest palat sunt: reabilitarea fațadelor exterioare, intervenții de înlocuire a elementelor degradate ale șarpantei, dar și reabilitări ale fațadelor interioare.

Valoarea totală a investiției este de 3.530.089,44 lei (fără TVA), iar durata de realizare a investiției este de 18 luni.

Lucrările de intervenție la cealaltă clădire reprezentativă, Palatul Ullmann, sunt următoarele: înlocuirea integrală a învelitorii, înlocuirea elementelor degradate ale șarpantei, înlocuirea integrală a planșeului peste ultimul nivel, repararea/înlocuirea jgheaburilor și a burlanelor, refacerea tâmplăriilor după modelele originale, refacerea elementelor decorative (brâuri, ancadramente, cornișe, refacerea placajelor din faianță smălțuită de la parterul clădirii, restaurarea celor două altoreliefuri, refacerea trotuarului public dinspre Piața 1 Decembrie.

Valoarea estimată a invetiției este de 8.348.843 lei (fără TVA), iar durata de realizare este de 24 de luni.

Ansamblul Cazărmii Husarilor urmează să fie reabilitat și el printr-un proiect cu finanțare europeană.

Clădirea Husarilor este grupul de clădiri aflat în situația cea mai dramatică dintre toate obiectivele de pe lista monumentelor istorice din Oradea. Starea lui s-a agravat în mod deosebit în ultimul deceniu, după ce a fost abandonat și expus atât degradărilor cauzate de intemperii, cât și furturilor de materiale de construcții, dar și după incendierea manejului din anul 1999 și prăbușirea unei porțiuni din zidul vestic.

Obiectivul proiectului este reabilitarea completă a clădirii existente a manejului, refacerea acceselor, realizarea de compartimentări interioare pe o latură a clădirii, amenajări exterioare cu spații verzi, parcări, platformă destinată amplasării utilajelor pentru sistemul de încălzire/răcire a clădirii în vederea redării în circuitul cultural și educațional în cadrul unui complex multifuncțional.

Valoarea investiției este de 4.778.072 lei, iar durata de realizare va fi 18 luni.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus