Clădirea Spitalului Municipal Oradea va fi reabilitată Reviewed by CD on . În cursul zilei de ieri, 27 iunie 2018, la sediul Primăriei Oradea a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ,,Creșterea Performanței Energ În cursul zilei de ieri, 27 iunie 2018, la sediul Primăriei Oradea a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ,,Creșterea Performanței Energ Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Clădirea Spitalului Municipal Oradea va fi reabilitată

Clădirea Spitalului Municipal Oradea va fi reabilitată

Clădirea Spitalului Municipal Oradea va fi reabilitată

În cursul zilei de ieri, 27 iunie 2018, la sediul Primăriei Oradea a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ,,Creșterea Performanței Energetice a Spitalului Clinic Municipal Dr.Gavril Curteanu Oradea”, care se derulează pe Programul Operational Regional 2014-2020, axa prioritară 3: „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

„Până la finalul lunii iulie vom demara licitația pentru selectarea constructorului, în așa fel încât la toamnă să înceapă lucrările, iar în urma implementării acestui proiect condițiile din spitale să se îmbunătățească substanțial”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Valoarea totală a proiectului este de 7.957.286,54 euro, iar durata de implementare a proiectului este de 24 luni, de la data semnării contractului de finanțare.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice de sănătate din Municipiul Oradea – Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, în vederea reducerii consumurilor energetice mari.

Obiective specifice proiectului

Două corpuri de clădire ale Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea vor fi eficientizate energetic. Consumul anual de energie primară va fi redus cu 50% față de consumul inițial după implementarea măsurilor de eficientizare energetică a clădirilor. Acest obiectiv va aduce beneficii din punct de vedere al reducerii pierderilor de căldură și a îmbunătățirii confortului interior și a eficienției energetice. De asemenea, se estimează scăderea emisiilor gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) la 26,13 kg/mp/an după implementarea măsurilor de eficientizare energetică.

Măsurile de intervenție presupun acoperirea consumului de energie pentru încălzire/climatizare și apă caldă menajeră cu pompe de căldură geotermale de peste 75% din total consum, precum și aportul panourilor fotovoltaice la reducerea consumului de energie electrică;

Corpurile de clădire vizate sunt:

– Corpul C1 în regim P+10E, exclusiv Centrala Termica în regim P (parter)

– Corpul C2 în regim P+4E.

Clădirea este legată la sistemul central de termoficare, dar are si avantajul de a se alimenta cu apă geotermală.

Intervențiile propuse

A.1. Reabilitarea termică a anvelopei

– Dispunere de termosistem de fațadă: termosistemul, în funcție de elementele pe care se aplica

– Dispunere tâmplarie performantă termic: înlocuirea tâmplăriei existente cu coeficient de transmisie termică mic cu ferestre din PVC și aluminiu.

– Dispunere parasolare

– Reabilitarea termică a acoperișului terasă

A.2. Reabilitarea sistemului de instalații de încalzire și ventilație

– Reabilitarea sistemului de instalații de încălzire / răcire cu pompe de căldură montate în centrala termică, 2 pompe de caldură reversibile, tip sol-apă și 4 pompe de căldură, tip aer/sol-apă pentru încalzire și climatizare;

– Refacerea sistemului de alimentare al consumatorilor prin două coloane verticale și a distribuției pe etaje prin tavanul din hoș;

– Introducerea unui sistem de ventilare locală cu recuperarea căldurii de peste 90% și aport de aer proaspăt de 100% pentru a nu avea transfer de aer între saloane. Se va monta câte un recuperator de căldura pentru fiecare două încăperi.

A.3. Reabilitarea sistemului de Instalații sanitare:

-Se propune înlocuirea bateriilor de lavoar existente cu baterii cu senzor pentru economisirea apei reci și calde menajere; înlocuirea WC-urilor existente cu consum mare de apă cu vas WC cu rezervor încastrat cu clapetă duală. cu posibilitatea de a alege un mod economic de spălare; înlocuirea urinalelor cu urinale cu senzor în vederea economisirii apei.

A.4. Reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat:

– Reabilitarea instalațiilor electrice: înlocuirea tablourilor existente cu echipamente noi performante și fiabile; înlocuirea corpurilor actuale cu aparate cu iluminat LED, protecția împotriva șocurilor electrice etc.

– Dispunere de sistem de producție energie regenerabilă ( SPER). SPER conține următoarele subansamble: sistem panouri fotovoltaice cu montare pe acoperiș de tip terasă Corp A; sistem integrat de stocare a energiei electrice suplimentare produse fotovoltaic, va fi montat pe platforma betonată.

– Dispunere de sistem BMS (Building Management Sistem). Gestionarea clădirilor se realizează printr-un sistem de monitorizare, control și management energetic instalat într-un data center (dispecerat).

A.5. Înlocuire ascensoarelor nr. 1- 6, cu echipamente / ascensoare performante din punct de vedere energetic, din noua generație, care au un consum redus.

A.6. Echipare centrala termică cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii / răcirii, ventilării.

B. Lucrări de modernizare propuse:

B.1. Lucrările anterior prezentate, atrag după sine alte lucrări conexe precum reparații și refaceri

B.2. Lucrări de modernizare a celor trei rampe exterioare.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus