Centenarul Filarmonicii din Oradea Reviewed by CD on . Săptămâna aceasta, Filarmonica de Stat Oradea a marcat, printr-un concert aniversar, împlinirea a 100 de ani de la primul concert al Societății Filarmonice. La Săptămâna aceasta, Filarmonica de Stat Oradea a marcat, printr-un concert aniversar, împlinirea a 100 de ani de la primul concert al Societății Filarmonice. La Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Centenarul Filarmonicii din Oradea

Centenarul Filarmonicii din Oradea

Centenarul Filarmonicii din Oradea

Săptămâna aceasta, Filarmonica de Stat Oradea a marcat, printr-un concert aniversar, împlinirea a 100 de ani de la primul concert al Societății Filarmonice.
La sfârșitul anului 1923 se înființa la Oradea asociația Societății Filarmonice, iar în februarie 1924 se organiza primul concert. Această asociație ce a funcționat în perioada interbelică a fost predecesoarea Filarmonicii de Stat Oradea ce a funcționat după Al Doilea Război Mondial.
În prezent, Consiliul Județean Bihor asigură finanțarea și coordonarea activității Filarmonicii din Oradea.
În semn de respect pentru toți cei care au pus bazele muzicii clasice orădene, în programul concertului aniversar au fost interpretate lucrările cuprinse în concertul de acum 100 de ani.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus