Casa Darvas la Roche și str. Libertății: Caricaturi pe loc Reviewed by CD on . Casa Darvas la Roche își va deschide din porțile în această seară pentru publicul larg, ca în fiecare joi, pentru a oferi un nou eveniment orădenilor. De data a Casa Darvas la Roche își va deschide din porțile în această seară pentru publicul larg, ca în fiecare joi, pentru a oferi un nou eveniment orădenilor. De data a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Casa Darvas la Roche și str. Libertății: Caricaturi pe loc

Casa Darvas la Roche și str. Libertății: Caricaturi pe loc

Casa Darvas la Roche și str. Libertății: Caricaturi pe loc

Casa Darvas la Roche își va deschide din porțile în această seară pentru publicul larg, ca în fiecare joi, pentru a oferi un nou eveniment orădenilor. De data aceasta, trei caricaturiști cu renume te vor surprinde într-un portret cum nu ai mai avut. Artiștii Marian Avramescu, Gabriel Rusu și lt.col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv, vor realiza caricaturi pe loc pentru cei care vor să rămână cu o amintire frumoasă. Activitatea artistică se va desfășura inclusiv pe str. Libertății, în proximitatea Casei Darvas.

Evenimentul „Caricaturi pe loc” va continua și în zilele următoare, respectiv pe 21 și 22 iulie, între orele 19:00- 21:00. Intrarea este liberă.

Gabriel Rusu

Născut în 1969, la Sărmașu, în jud. Mureș, Gabriel Rusu este absolvent al Universității de Arte din Târgu Mureș și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Federation of Cartoonists Organizations.

Are lucrări publicate în albume, cataloage, ziare și reviste din țările în care a participat la saloanele internaționale de caricatură: Italia, Portugalia, Germania, Slovacia, Polonia, Turcia, Macedonia, Suedia, Bulgaria, Muntenegru, Azerbaidjan, Siria, Iran, China, India, Coreea de sud, S.U.A. Graficianul a obținut mai multe premii atât în țară, cât și în străinătate.

Marian Avrămescu

Născut pe 9 februarie 1957 în loc. Sângeru din Prahova, Marian Avramescu a debutat cu grafică de presă, fiind colaborator al multor ziare și reviste de la noi și de peste hotare. A studiat pictură în atelierul lui Sterfi (pictor modernist, conferențiar al Institutului Nicolae Grigorescu).

„Portretul pe care mi l-a realizat Marian Avramescu este cel mai reuşit din cele pe care, în lunga mea viaţa, le-am adunat de la diverși artişti”, declara la lansarea albumului „Cum mă vezi şi cum te văd”, avându-l ca autor pe Marian Avramescu şi tipărit de A.M. PRESS, epigramistul Mircea Ionescu-Quintus. Albumul, cuprinzând 101 portrete, de la Patriarhul Teoctist şi Regele Mihai, până la cei mai importanţi bancheri, ziarişti, oameni de cultură, a fost premiat de Clubul Român de Presă. Lucrări semnate de Avramescu au fost premiate la concursuri internaţionale de caricatură şi grafică.

lt.col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv

Născut la Sibiu, pe 24 ianuarie 1959, absolvent al Colegiului Național Liceal Mihai Viteazul din Alba-Iulia și apoi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, lt.col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv a debutat în caricatură în 1979, la Salonul Republican al Umorului Apollo din Tg. Mureş.

Cristi Vecerdea este singurul artist de gen cunoscut ca şi „caricaturist de front”. El a fost în zone de conflict precum Bosnia sau Afganistan. Artistul a câștigat peste 80 de premii naționale și internaționale.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus