Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” și alte 29 de biblioteci din Bihor vor fi modernizate, într-un proiect cu fonduri europene Reviewed by CD on . Clădirea bibliotecii va fi modernizată. Activitatea cu publicul va fi mutată în spații deschise la parter și în holul central, spațiile vor fi reconfigurate, un Clădirea bibliotecii va fi modernizată. Activitatea cu publicul va fi mutată în spații deschise la parter și în holul central, spațiile vor fi reconfigurate, un Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” și alte 29 de biblioteci din Bihor vor fi modernizate, într-un proiect cu fonduri europene

Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” și alte 29 de biblioteci din Bihor vor fi modernizate, într-un proiect cu fonduri europene

Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” și alte 29 de biblioteci din Bihor vor fi modernizate, într-un proiect cu fonduri europene
Clădirea bibliotecii va fi modernizată. Activitatea cu publicul va fi mutată în spații deschise la parter și în holul central, spațiile vor fi reconfigurate, un mobilier modern va face spațiile mai prietenoase, o cafenea va funcționa în holul central etc.
Proiectul a avut ca model biblioteci amenajate în ultimii ani în țările europene, în așa fel încât noile spații să atragă cititorii, iar biblioteca să devină un hub cultural și de educație.
În proiect sunt cuprinse și achiziții de programe și de tehnologie pentru digitalizarea bibliotecii și a rețelei de biblioteci comunale și orășenești din județul Bihor.
Valoarea estimată a proiectului este de peste 4 milioane de euro.
Intenționăm să asigurăm mai mult de jumătate din fonduri europene și cofinanțarea din bugetul Consiliului Județean Bihor.
3 biblioteci aparținând de comunele din zona metropolitană vor fi renovate și extinse: în Băile Felix, în Sântandrei și în Oșorhei.
La bibliotecile din județul nostru, după dotările ce vor fi asigurate prin proiect, urmează să fie susținute cursuri pentru cei care nu au cunoștințe digitale.
Complementar, cu un buget de 100.000 de euro anual, asigurat de Consiliul Județean, achiziționăm ultimele apariții editoriale pentru a înnoi fondul de carte și pentru a crește numărul de cititori în tot județul.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus