Aproape 700 de șoferi, sancționați de polițiștii bihoreni în minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Reviewed by CD on . În perioada 20 – 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şosele În perioada 20 – 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şosele Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Aproape 700 de șoferi, sancționați de polițiștii bihoreni în minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor

Aproape 700 de șoferi, sancționați de polițiștii bihoreni în minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor

Aproape 700 de șoferi, sancționați de polițiștii bihoreni în minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor

În perioada 20 – 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române au fost aplicate 699 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 350.520 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 84 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 20 de certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 442 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 80 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 20 de depășiri neregulamentare, șapte sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 12 pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate cinci opriri neregulemantare, alte patru sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 13 pentru lipsa ITP, au fost sancționați cinci pietoni, 12 bicicliști, iar 106 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Exemple:

A rămas fără permis de conducere pentru 4 luni, după ce fost depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea cu viteză excesivă.

Astfel, marți, 24 ianuarie a.c., la ora 15.39, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 147 de km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 71 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus