Aproape 25.000 de permise de conducere urmează să expire în județul Bihor Reviewed by CD on . Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bihor (SPCRPCIV) din cadrul Instituției Prefectului - Județul Bihor anunță Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bihor (SPCRPCIV) din cadrul Instituției Prefectului - Județul Bihor anunță Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Aproape 25.000 de permise de conducere urmează să expire în județul Bihor

Aproape 25.000 de permise de conducere urmează să expire în județul Bihor

Aproape 25.000 de permise de conducere urmează să expire în județul Bihor
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bihor (SPCRPCIV) din cadrul Instituției Prefectului – Județul Bihor anunță faptul că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a 24.524 de permise de conducere.
Până în prezent, deși numărul de permise preschimbate în luna octombrie a.c. s-a dublat față de intervalul similar de anul trecut, de la 1.428 la 3.097 permise, numărul documentelor care necesită preschimbare până în luna februarie 2023 este de peste 21.000. Având în vedere numărul mare de documente SPCRPCIV a deschis un ghișeu suplimentar destinat preluării permiselor de necesită preschimbare, fiind astfel disponibile în cadul serviciului un număr de trei ghișee pentru această activitate. În acest sens facem din nou apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:
• efectuarea programărilor online la adresa:
• achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
• pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
• prezentarea la sediu conform programării.
Reamintim și faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.
Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.
Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro secțiunea Servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus