Alte 48 de blocuri de locuinţe din Oradea intră în programul de reabilitare termică Reviewed by CD on . Consiliul Local a aprobat în şedinta din 25 iulie 2017 indicatorii tehnico-economici aferenţi fazei de actualizare a Proiectului Tehnic pentru reabilitarea term Consiliul Local a aprobat în şedinta din 25 iulie 2017 indicatorii tehnico-economici aferenţi fazei de actualizare a Proiectului Tehnic pentru reabilitarea term Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Alte 48 de blocuri de locuinţe din Oradea intră în programul de reabilitare termică

Alte 48 de blocuri de locuinţe din Oradea intră în programul de reabilitare termică

Alte 48 de blocuri de locuinţe din Oradea intră în programul de reabilitare termică

Consiliul Local a aprobat în şedinta din 25 iulie 2017 indicatorii tehnico-economici aferenţi fazei de actualizare a Proiectului Tehnic pentru reabilitarea termică a 48 de blocuri de locuinţe din municipiul Oradea.

Finalizarea actualizării documentaţiei tehnico-economice pentru cele 48 blocuri va avea loc în anul 2017, după care, corelat cu parcurgerea etapelor legale, urmează a se depune cereri de finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest cu sediul în Cluj-Napoca, în conformitate cu cerinţele Ghidului Solicitantului din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiectare nr. POR/2016/3/3.1/A/1-Axa prioritară 3, Prioritatea de investitii 3.1, Operaţiunea A-Clădiri Rezidenţiale.

Valoarea totală a actualizării documentaţiei tehnico-economice pentru cele 48 blocuri este de 280.000 lei, sursa de finanţare pentru actualizarea documentaţiei fiind bugetul local.

Numărul total de apartamente aferent celor 48 blocuri este de 951 apartamente, blocurile fiind situate în zonele Lacul Roşu, Aleea Rogerius, Meşteşugarilor-Salcâmilor-Lăpuşului, Sovata, Cazaban, Brâncoveanu, Morii, Leonardo da Vinci, Piaţa Bucureşti şi Bdul Gen. Magheru.

Asociaţia de proprietari contribuie cu 25% din valoarea lucrărilor executate pentru spaţiile de locuit şi cu 100% din valoarea lucrărilor executate pentru spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuit. Municipiul Oradea contribuie cu 15% din valoarea lucrărilor executate pentru spaţiile de locuit, iar Guvernul României şi Uniunea Europeană cu 60% din valoarea eligibilă a lucrărilor executate.

Până la începutul anului 2017, în municipiul Oradea au fost reabilitate termic un număr de 84 blocuri de locuinţe, după cum urmează:

– 39 blocuri de locuinţe cu 1031 apartamente cu fonduri guvernamentale;

– 45 blocuri de locuinţe cu 1069 apartamente cu fonduri europene.

Programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe va continua şi în perioada 2017-2023. Mai sunt înregistrate 356 de solicitări de înscriere în programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din municipiul Oradea din partea asociaţiilor de proprietari.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus