25 de intervenții desfășurate de pompierii bihoreni într-o singură zi
În cursul zilei de duminică, 26 iunie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru gestionarea a 26 de situații de urgență produse pe teritoriul județului.
Astfel, echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Salonta, Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Detașamentului Marghita, Stației Ștei și Gărzii Sălard au stins patru incendii, au intervenit pentru salvarea a două persoane, au asigurat normele de apărare împotriva incendiilor la locurile de producere a două accidente rutiere, au evacuat o victimă rămasă încarcerată în urma unui accident rutier produs în Sudrigiu și au degajat un copac care periclita siguranța trecătorilor și a unei locuințe de pe strada Pionierilor din Oradea. De asemenea, echipajele SMURD Bihor au desfășurat 16 misiuni de acordare a primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență.
Incendiu la o patiserie din Salonta
În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 04.50, forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au fost solicitate să intervină
pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un laborator de cofetărie/patiserie situate pe strda Via Csutakos din municipiul Salonta.
La fața locului s-au deplasat cu operativitate patru echipaje din cadrul
Detașamentului de Pompieri Salonta, care au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de tip B2.
Sosiți la locul intervenției, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă și degajări mari de fum la acoperișul clădirii, la nivelul întregului tavan, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați și într-una din cele două încăperi ale construcției, existând pericolul iminent de propagare a acestuia la întreaga clădire și la casa aflată la mai puțin de un metru de focare.
Cei 13 pompieri militari au acționat timp de aproximativ 20 de minute pentru stingerea focarelor de incendiu și protecția casei învecinate, împiedicând propagarea flăcărilor la cealaltă încăpere a clădirii și la locuință, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, au fost stabilite elementele cauzei probabile de producere a incendiului, împrejurarea determinantă fiind de natură electrică.
Pagubele materiale au constat în acoperișul clădirii, pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați, tavanul, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, două frigidere, două congelatoare, cuptoare electrice, mobilier și un aparat de înghețată.