Incendiu de proporții produs aseară în Salonta Reviewed by CD on . În seara zilei de duminică, 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin nu În seara zilei de duminică, 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin nu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Incendiu de proporții produs aseară în Salonta

Incendiu de proporții produs aseară în Salonta

Incendiu de proporții produs aseară în Salonta

În seara zilei de duminică, 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu în municipiul Salonta, apelantul precizând faptul că sunt afectate mai multe construcţii.

La adresa indicată, au fost mobilizaţi pompierii militari din cadrul Detașamentului Salonta, Gărzii de Pompieri Tinca și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, precum și grupa operativă a inspectoratului, forțele de intervenție fiind suplimentate inclusiv cu personal din tura liberă, din cadrul subunității în al cărei raion de intervenție s-a produs evenimentul.

În momentul sosirii primelor echipaje la fața locului, arderea era generalizată,
flăcările manifestându-se violent la o construcție auxiliară, un atelier de producție mobilier și parțial, la o locuință în care nu se afla nimeni în momentul producerii incendiului, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la întreaga casă și la locuința lipită de aceasta, precum și la gospodăriile învecinate.

Cei peste 50 de pompieri militari, coordonați în teren de prim- adjunctul inspectorului șef, maior Csilik Alexandru, au acționat cu șapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă, operaţiunea fiind organizată pe trei sectoare: două sectoare de stingere și un sector de protecție a celorlalte clădiri expuse riscului de incendiere.

Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ patru ore, a fost îngreunată de suprafața mare de manifestare a flăcărilor și de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în construcția auxiliară și în atelier (material lemnos, adezivi, lacuri), ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum ce a redus mult vizibilitatea.

În scopul preîntâmpinării eventualelor situații de urgență generate de fumul dens, echipajul de pompieri militari paramedici din cadrul Detașamentului Salonta a procedat la verificarea caselor învecinate în vederea identificării posibilelor victime intoxicate cu fum.

Aproape de miezul nopții, cei doi proprietari ai atelierului de mobilă și ai locuinței la care se manifesta incendiul, au suferit atacuri de panică, aceștia fiind transportați la spital, unde au rămas aproximativ o oră pentru investigații și monitorizare.

Pompierii militari au reușit să salveze o parte din locuință, o altă casă lipită de aceasta, gospodăriile învecinate, un autoturism pe care l-au evacuat din perimetrul afectat de flăcări și doi câini, pe care i-au scos dintr-un țarc aflat lângă atelierul cuprins de flăcări.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars: construcția auxiliară, o s

uprafață de aproximativ70 de metri pătraţi din casa cu etaj și acoperișul acesteia, atelierul de producție mobilier și două autovehicule aflate în curtea proprietarului atelierului (un autoturism și o autoutilitară).

Incendiul a fost stins în jurul orei 01.20, pompierii militari acționând în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până la ora 05.10.

Cauza probabilă a evenimentului este în curs de cercetare.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus