110 schiori si snowboarderi au cucerit muntele la Red Bull Oslea Hiride! Reviewed by CD on . Chiar daca sezonul rece nu ne-a adus cantitatea de zapada care sa-i bucure pe iubitorii sporturilor de iarna, la inceputul primaverii, 110 schiori si snowboarde Chiar daca sezonul rece nu ne-a adus cantitatea de zapada care sa-i bucure pe iubitorii sporturilor de iarna, la inceputul primaverii, 110 schiori si snowboarde Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»110 schiori si snowboarderi au cucerit muntele la Red Bull Oslea Hiride!

110 schiori si snowboarderi au cucerit muntele la Red Bull Oslea Hiride!

110 schiori si snowboarderi au cucerit muntele la Red Bull Oslea Hiride!

Chiar daca sezonul rece nu ne-a adus cantitatea de zapada care sa-i bucure pe iubitorii sporturilor de iarna, la inceputul primaverii, 110 schiori si snowboarderi au luat startul intr-o noua aventura la Red Bull Oslea Hiride, singura competitie de hike & ride din tara noastra.

Pe langa competitia clasica de freeride, concurentii au fost nevoiti sa faca fata unei provocari – sa urce pe jos versantul pe o distanta de aproximativ 3,5 km cu plecare de la cota 1300 m, pana la nivelul crestei la 1940 m. O misiune grea, mai ales in conditii de zapada, frig, portiuni cu ninsoare si greutatea echipamentului pe care trebuie sa-l care in spate… Pentru unii nu a parut atat de dificil, cel mai bun timp de urcare fiind de 52 de minute, realizat de participantul la Clasa Pro, sectiunea schi – Paul Aufmesser, insa multi dintre concurenti au petrecut mai bine de doua ore pana au reusit sa ajunga pe varful Oslea.

Odata ajunsi in varful crestei, fiecare participant isi alege linia pe care doreste sa o urmeze pe “terenul virgin”, cu o coborare de aproximativ 1,4 km si o inclinatie de aproximativ 45˚. Traseul are portiuni de stanca, ideala pentru realizarea unor trick-uri spectaculoare, numai bune de punctate de catre membrii juriuliu, format din Radu Lungu (arbitru acreditat World Freeride Qualifier si TTR), Alin Gavozdea, Bodea Constantin si Bogdan Stanila, personaje cheie in zona locala de freeride.

“Ma bucur ca am vazut astazi mult curaj in randul concurentilor si abordarea intr-un mod creativ a traseului, mai ales la categoria Open. Scena de snowboard, cu precadere la fete, a inceput sa creasca si asta se vede la nivel competitional”, a spus Radu Lungu.

Anul acesta, fiecare dintre cele doua sectiuni Snowboard si Schi au inclus patru categorii – Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro si Masculin Pro. Competitia de anul acesta s-a bucurat si de participare internationala, la start fiind prezenti si sportivi din Franta, Germania sau Austria.

Clasament Red Bull Oslea Hiride:

Schi fete Pro

1. Sonja Dragan

2. Emese Biro

3. Catherine Blanck

Schi baieti Pro

1. Calin Petrus

2. Bando Virginas

3. Sorin Parau

Snowboard fete Pro

1. Florina Cont

2. Mihaela Zegrean

3. Ileana Botez

Sbowboard baieti Pro

1. Kinda Geza

2. Alexandru Parvan

3. Ionut Pintican

Schi Open

1. Marius Bocan

2. Alexie Campan

3. Pierre Gilch

Snowboard Open

1. Adrien Robbiani

2. Andrei Toader

3. Kaspar Kleiner

ANDREEA MITRACHE

National Communication Manager

Red Bull Romania s.r.l. • Romania 030203 Bucharest, Sector 3 • Bectro Center, 29 Sfanta Vineri street

T: +40213020960 • M: +40727229528 • F: +40213020960

andreea.mitrache@ro.redbull.com • www.redbull.com

TO LEARN MORE ABOUT HOW RED BULL GIVES YOU WINGS, PLEASE VISIT www.redbull.com

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus