A sosit la Oradea primul autobuz hibrid, urmând ca până la finalul anului 2021 să mai sosească încă 15 Reviewed by CD on . Ca urmare a implementării proiectului ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen" (ac Ca urmare a implementării proiectului ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen" (ac Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»A sosit la Oradea primul autobuz hibrid, urmând ca până la finalul anului 2021 să mai sosească încă 15

A sosit la Oradea primul autobuz hibrid, urmând ca până la finalul anului 2021 să mai sosească încă 15

A sosit la Oradea primul autobuz hibrid, urmând ca până la finalul anului 2021 să mai sosească încă 15

Ca urmare a implementării proiectului ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” (acronim TRANSBORDER), implementat în perioada 2019-2021 de S.C. Oradea Transport Local S.A., în parteneriat cu A.D.I. Transregio și Compania de Transport Public din Debrecen (DKV) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România-Ungaria 2014-2020, săptămâna trecută a sosit la Oradea primul autobuz hibrid.

Prin acest proiect au fost achiziționate șapte autobuze: 1 autobuz hibrid Mercedes-Benz Citaro K, care sosit acum și 6 autobuze noi Mercedes, Euro 6, acestea aflându-se deja în circulație. În ceea ce privește autobuzul hibrid, acesta se află în prezent în faza de omologare RAR și în procedura de înmatriculare pentru a putea fi pus în circulație.

Valoarea contractului de achiziție pentru cele autobuze 7 este de 1.498.800 euro (fără TVA).

Cele 6 autobuze Mercedes Euro 6 au o lungime de 12 metri și o capacitate extinsă de transport călători, de până la 108 de pasageri, dintre care 27 pe scaune. Autobuzul hibrid are o lungime de 10 m și o capacitate de 24 de locuri pe scaune.

Autobuzele hibrid îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D. Dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor şi includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil.

Urmează ca până la finalul anului 2021 să sosească în Oradea încă 15 autobuze hibrid, achiziționate de asemenea prin finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La ora actuală, flota OTL este formată din 98 de autobuze.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus