DASO a organizat Gala Voluntarilor din domeniul asistenței sociale
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO) a organizat a VII-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale. Cu sprijinul partenerilor, evenimentul s-a desfăşurat într-o locaţie elegantă, la Hotel Ramada Oradea.
Evenimentul a adunat peste 100 de persoane, voluntari care prin activitatea lor de voluntariat sprijină orădenii aflaţi în nevoie, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.
În deschiderea galei, directorul DAS Oradea, Arina Moş, a salutat prezenţa viceprimarului Florin Birta, mulţumindu-i pentru implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă municipiul Oradea: „Vă spun tuturor bun venit la cel mai frumos și cel mai de suflet eveniment al instituției noastre. Gala Voluntarilor din domeniul asistenţei sociale reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie şi de asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în oraşul nostru. Vă mulțumim pentru exemplul de responsabilitate socială pe care îl dați în comunitatea din care faceți parte!”
Viceprimarul Florin Birta, la rândul său, a precizat: „Mulțumesc colegilor de la Direcţia de Asistenţă Socială Oradea pentru organizarea acestei gale. Această gală reprezintă o formă minimă de respect din partea primăriei şi a Consiliul Local al municipiului Oradea pentru ceea ce faceţi pentru noi, administraţia publică locală. Vă mulțumesc în numele Primăriei Oradea şi nu în ultimul rând în numele d-lui primar Ilie Bolojan, pentru tot ceea ce faceți pentru orașul nostru și semenii noştri şi vă asigur de tot sprijinul nostru în continuare.”
În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 13 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf – dl Rencsik Istvan Krisztian, Asociaţia S.O.S Autism – dna Simona Zlibuţ, cu o activitate de voluntariat de peste 10 ani în asociaţie, Fundaţia Hospice Emanuel – d-na Diana Petruşan, de profesie asistent manager, de la Asociaţia Down Oradea România – d-na Brindas Larisa Florina, Fundaţia People to People – dl Remus Toderici, Fundaţia de Scleroză Multiplă – d-na Florica Sălăjan, Fundaţia Amia Suflet de Copil – d-na Cristina Indrieş, de profesie psiholog, Asociaţia Caritas Catolica – un cuplu de voluntari tineri – Kiss Bernadett şi Antal Gergo, Asociaţia Caritas Eparhial – dl Andrei Horgoş, Fundaţia Est Europa – d-şoara Nagy Natalia Claudia, Asociaţia Filantropia Oradea – d-na Blaga Mariana, Asociaţia Viaţă cu Autism – d-na Trif Maria Alina, profesor al Colegiului Naţional Mihai Eminescu şi Fundaţia Creştină Diakonia – d-na Pap Eva, asistent social.
Premiul de excelență a fost acordat d-lui dr Gheorghe Carp, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bihor, care a contribuit necondiţionat la susţinerea multor tineri în carierele lor profesionale. Doamna dr.Arina Căbuţi a fost desemnată cel mai bun voluntar al serviciului iar Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Oradea – SMURD, a desemnat-o pe d-na Cătălina Brisc, ca cel mai bun voluntar, care a efectuat 404 ore de voluntariat la UPU în anul 2018.
Cel mai bun voluntar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor a fost desemnată d-na Puriş Floarea Zoriţa, care activează în cadrul Centrului de plasament pentru copii cu dizabilităţi nr. 3 Oradea, din anul 2012.
De asemenea, au fost acordate premii pentru sprijinul acordat copiilor din Centrul de Îngrijire de Zi, d-lui Micu Ioan, d-nei David Oana, pentru consultanţa oferită în prelucrarea şi implementarea GDPR-ului şi d-nei Şurlea Andrada care participă în mod voluntar la programul „Şcoala Părinţilor”.
D-lui Marius Lugojan de la Foto Miron Oradea, care sprijină cu activităţi de voluntariat Serviciul de Evidenţă a persoanelor şi în special oamenii în nevoie, internaţi în spitale, centre pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţii i-a fost acordat premiu. Pentru a puncta valoarea voluntariatului şi sprijinul oferit comunităţii, au fost acordate premii Clubului Lions Oradea şi Clubului Rotary Oradea, care au sprijinit activităţile DAS Oradea, creând oportunităţi de dezvoltare şi integrare socială, oferind şanse tinerilor talentaţi, un zâmbet copiilor mai puţin norocoşi şi ajutor unei persoane cu handicap.
Pentru iniţierea şi promovarea programului „Şcoala părinților”, d-na Adina Ciucioiu, Şef Serviciu Programe Sociale din cadrul instituţiei noastre a fost premiată şi felicitată.
Prin organizarea anuală a acestui eveniment, DASO dorește promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul comunităţii, şi în special a celor în nevoie.