Ziua Detașamentului 1 de Pompieri Oradea Reviewed by CD on . Data de 1 septembrie reprezintă o zi deosebit de importantă în istoria pompierilor bihoreni, constituind momentul în care, în urmă cu 81 de ani, a fost înființa Data de 1 septembrie reprezintă o zi deosebit de importantă în istoria pompierilor bihoreni, constituind momentul în care, în urmă cu 81 de ani, a fost înființa Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ziua Detașamentului 1 de Pompieri Oradea

Ziua Detașamentului 1 de Pompieri Oradea

Ziua Detașamentului 1 de Pompieri Oradea

Data de 1 septembrie reprezintă o zi deosebit de importantă în istoria pompierilor bihoreni, constituind momentul în care, în urmă cu 81 de ani, a fost înființată Compania de Pompieri Oradea.

“Legea pentru organizarea pompierilor” promulgată prin Înaltul Decret nr. 815 din 3 aprilie 1936 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 80 din data de 4 aprilie a aceluiaşi an, a permis încadrarea într-un sistem unitar a tuturor serviciilor de pompieri din România.

La Oradea, după acordul Preşedintelui Consiliului Interimar, doctor Vasile Blendea, Compania de Pompieri Militari a fost înfiinţată prin “Ordinul de Zi nr. 104”, care stipula următoarele: “Pe data de 1 Septembrie 1936 se înfiinţează Compania de Pompieri Oradea cu un efectiv de: 1 Căpitan Comandant, 2 Subofiţeri instructori și 20 Oameni de trupă.”

Pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea își desfășoară misiunile de protejare a vieții și bunurilor în raionul de intervenţie cu o suprafaţă de aproximativ 564 kilometri pătraţi, format din 31 de localităţi şi o populaţie de circa 228 650 locuitori.

În primele opt luni ale anului 2017, echipajele de pompieri militari ale acestei subunități au desfăşurat peste 1580 de misiuni, din care 100 de operaţiuni de stingere a incendiilor, peste 40 de misiuni de salvare a persoanelor cu diferite probleme de sănătate, rămase blocate în locuinţe, 60 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, 1244 de misiuni de ajutor medical de urgenţă şi de descarcerare și peste 135 de operațiuni de salvări de animale şi alte misiuni specifice.

În urma misiunilor desfășurate, pompierii Detașamentului 1 Oradea au salvat, în acest an, 21 de persoane și bunuri în valoare de aproximativ 6760000 lei.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus