Voluntariat pentru ape curate Reviewed by CD on . Aproape 200 de voluntari, organizaţi de asociaţia CERC Suplacu de Barcău şi susţinunţi de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri au igienizat râul Barcău. Azi, s Aproape 200 de voluntari, organizaţi de asociaţia CERC Suplacu de Barcău şi susţinunţi de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri au igienizat râul Barcău. Azi, s Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Voluntariat pentru ape curate

Voluntariat pentru ape curate

Voluntariat pentru ape curate

Aproape 200 de voluntari, organizaţi de asociaţia CERC Suplacu de Barcău şi susţinunţi de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri au igienizat râul Barcău.

Azi, s-a dat startul unei ample acţiuni de voluntariat. Echipaţi cu saci, mănuşi şi haine de protecţie, şi animaţi de dorinţa de a face un bine pentru mediu şi comunitate, elevii de la Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău şi cei de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca au ieşit pe malurile râului Barcău pentru a le curăţa.

În ajutor au venit şi voluntari din comunitate, din partea primăriilor Suplacu de Barcău şi Marca şi, nu în ultimul rând, şi din rândul angajaţilor A.B.A Crişuri.

Acţiunea a început la ora 10, atât la Acumularea Suplacu de Barcău, cât şi în localitatea Marca. Echipele de voluntari s-au organizat de aşa manieră încât au reuşit să acopere cu suuces sectorul cuprins între Marca şi Suplacu de Barcău.

„Deşeurile au fost colectate selectiv, întrucât am incercat să separăm materialul lemnos de PET-uri şi alte deşeuri. În fiecare luna, la barajul Suplacu de Barcău, angajaţii A.B.A Crişuri desfăşoară acţiuni de acest gen, dar din păcate, de fiecare dată cantitatea de deşeuri este mare. Acţiunea de voluntariat este bine venită, mai ales pentru tineri şi suntem convinşi că, în viitor, întreaga comunitate va răspunde din ce, în ce mai bine” a declarat Pasztor Sandor, director tahnic A.B.A Crişuri.

Instruţi şi organizaţi de către voluntarii CERC, tinerii au reuşit,în patru ore, să igienizeze întreg sectorul propus. În total s-au strâns 112 mc de deşeuri dintre care aproximativ 16 mc material lemnos.

A.B.A Crişuri va susţine şi în perioada următoare acţiuni de voluntariat fie că este vorba de iniţiativă locală, regională sau naţională.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus