Se deschide Centrul de comercializare și sacrificare a mieilor în Piața Ioșia din Oradea Reviewed by CD on . Administraţia Domeniului Public Oradea împreună cu Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor anunţă deschiderea Centrului de comerciali Administraţia Domeniului Public Oradea împreună cu Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor anunţă deschiderea Centrului de comerciali Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Se deschide Centrul de comercializare și sacrificare a mieilor în Piața Ioșia din Oradea

Se deschide Centrul de comercializare și sacrificare a mieilor în Piața Ioșia din Oradea

Se deschide Centrul de comercializare și sacrificare a mieilor în Piața Ioșia din Oradea

Administraţia Domeniului Public Oradea împreună cu Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor anunţă deschiderea Centrului de comercializare și sacrificare a mieilor din cadrul Pieţei Ioşia, cu ocazia sărbătoririi Paştelui.

Piaţa de miei va fi deschisă pentru cumpărători după următorul program:

– joi, 18 aprilie, între orele 9.00 – 17.00;

– vineri, 19 aprilie, între orele 9.00 – 17.00

– sâmabăta, 20 aprilie, între orele 9.00 – 13.00.

În săptămâna dinaintea Paștelui ortodox, piața de miei va fi deschisă:

– miercuri, 24 aprilie, între orele 9.00 – 17.00

– joi, 25 aprilie, între orele 9.00 – 17.00

– vineri, 26 aprilie, între orele 9.00 – 17.00

– sâmbătă, 27 aprilie, între orele 9.00 – 13.00

Comercianţii de miei vor avea de plătit către ADP S.A. o taxă de sacrificare şi vânzare în valoare de 10 lei/buc/zi, accesul acestora și al mieilor în piață având loc zilnic, începând cu ora 8.00.

Tariful încasat de ADP de la măcelari pentru serviciile de sacrificare a mieilor este de 75 lei/zi/măcelar, iar verificarea stării de igienă și de sănătate a măcelarilor se va face zilnic între orele 8.30 – 9.00.

Măcelarii trebuie vor trebui să aibă un echipament minim de protecție sanitară (salopetă completă, bonetă, halat/șorț plastic de protecție, încălțăminte adecvată – cizme), să dețină instrumentarul necesar desfășurării activității – toate din materiale igienizabile și inoxidabile, respectiv să aibă o stare de sănătate corespunzătoare – atestată cu fișă de aptitudini vizată de un medic specialist în medicina muncii.

Tododată, producătorii trebuie să aibă asupra lor, pentru atestarea eligibilității din punct de vedere a sănătății animalelor, următoarele documente: certificatele sanitar-veterinare care atestă starea de sănătate a mieilor, formularele de mișcare și formularul privind furnizarea informațiilor referitoare la lanțul alimentar. Pentru a dovedi calitatea de crescători de animale, ei trebuie să dețină și să prezinte atestatele de producători și carnetele de comercializare, iar pentru operatorii economici, copia după CUI și avizul de însoțire a mărfii.

Crescătorii de ovine şi caprine care doresc să comercializeze animale în acest centru trebuie sa îndeplinească mai multe cerințe. În vederea afluirii mieilor la centrele amenajate pentru sacrificare, aceștia trebuie să fie identificaţi prin crotalii duble şi înregistraţi în baza de date.

Înainte de transportul mieilor din exploataţia de origine, aceştia vor fi examinaţi obligatoriu de către medicul veterinar împuternicit de la DSVA de pe raza localităţii unde este înregistrată exploataţia de animale, care, în urma examenului, va emite documentele sanitar-veterinare în conformitate cu legislația în vigoare.

Mijloacele de transport al animalelor trebuie să deţină document de înregistrare /autorizaţie sanitar-veterinară. Sunt exceptate de la obligația de a deține document de înregistrare/autorizație pentru mijlocul de transport mijloacele de transport proprii ale agricultorilor care efectuează transportul propriilor animale pe distanțe de până la 50 km, cu condiția ca acestea să asigure condiţii minime de bunăstare a animalelor în timpul transportului.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus