Săptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea Reviewed by CD on . Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Oradea, care oferă cele mai numeroase calificări tehnice și profesionale din județul Bihor, va derula "Săptămâna meseriilor" în pe Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Oradea, care oferă cele mai numeroase calificări tehnice și profesionale din județul Bihor, va derula "Săptămâna meseriilor" în pe Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Săptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea

Săptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea

Săptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea

Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, care oferă cele mai numeroase calificări tehnice și profesionale din județul Bihor, va derula „Săptămâna meseriilor” în perioada 26-30 martie 2018. Colegiul are o ofertă de formare pentru calificări profesionale prin învățământul profesional dual pentru: operator la maşini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, sculer matrițer, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate şi echipamente, bucătar, iar prin învățământul profesional de stat pentru: mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, tâmplar universal, confecționer produse textile, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, bucătar, comerciant-vânzător, lucrător hotelier”, a spus directorul Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, prof. Daniela Vîlceanu .

Elevii școlii profesionale beneficiază de un suport material de 200 lei/lună de la Ministerul Educației Naționale, iar cei de la învățământul profesional dual primesc în plus 200 lei/lună de la agentul economic, precum şi decontarea cheltuielilor legate de masă şi cazare, suportate de către Primăria Municipiului Oradea.

Instituția și-a propus activități complexe destinate să atragă elevii și să-i motiveze să urmeze o școală profesională.

Absolvenții clasei a VIII-a vor derula în această săptămână activități împreună cu elevii colegiului. O parte din aceste activități se vor desfășura în laboratoarele și atelierele școlii. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea să participe la activitățile de practică în Parcul industrial Eurobusiness I la partenerii economici ai școlii.

„Această activitate face parte din acțiunile de promovare a învățământului tehnic liceal și profesional din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”. Menționez că și-au manifestat interesul pentru aceste activități atât școli gimnaziale din Oradea, cât și din județ”, a precizat Daniela Vîlceanu.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus